Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

İşte Sakarya'daki günlük vaka sayısında son durum

14-01-2021 09:25:50 - SAKARYA
İşte Sakarya'daki günlük vaka sayısında son durum

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya'daki günlük vaka sayısı açıkladı.

Özgür Adımlar
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, geçen yıl Kasım ayında günlük 1500'lere ulaşan pozitif vaka sayısının şu an 50'nin altına kadar düştüğünü belirterek, "Çok şükür Türkiye genelinde alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte sosyal mesafe kurallarına ve hijyene de önem gösterilerek çok düşük sayılara geldik" dedi.
 
Sakarya'da, kasım ayında koronavirüs vaka sayısı 1500'lere ulaşırken, alınan önlemlerin ardından günlük vaka sayısı 50'nin altına düştü. Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, kentte kasım ayında vaka sayılarının yüksek rakamlara ulaşıldığını belirterek, "Pozitif vaka sayıların 1500'lere ulaştığı günler oldu. Çok şükür Türkiye genelinde alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte sosyal mesafe kurallarına ve hijyene de önem gösterilerek çok düşük sayılara geldik. Hastanelerimizdeki hasta sayılarımız, yoğun bakımda yatan hasta sayılarımız ve entübe sayımız çok azaldı. Dolayısıyla ölüm oranları çok düştü. Biz de bu oranı sıfıra indirme gayretindeyiz. Bunun için de aşılamanın çok hızlı bir şekilde yapılması lazım. İnşallah aşılamayla birlikte Türkiye olarak bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz" dedi.
'
EN KISA SÜREDE AŞILANMAYI BİTİRECEĞİZ'
 
Aşı konusunda da açıklama yapan Öğütlü, "Aşılama ile ilgili 15 günlük süremiz var. Fakat biz çok daha hızlı bir şekilde aşılama işlemini tamamlayacağımızı düşünüyoruz. Çünkü dünyadaki sağlık ağı en kuvvetli olan ülkelerden bir tanesiyiz. Biz de Sakarya olarak bütün hazırlıklarımızı ve planlamamızı yaptık. Sürecin başlamasıyla birlikte aşılamayı çok kısa sürede bitireceğimize inanıyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle aşılama sonuçlanana kadar tedbirlere aynı şekilde devam etmelerini maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları konusunda tekrardan bir hatırlatma yapmak istiyorum. Çünkü bu hastalığın tek bir tedavisi var ve bu da aşı ve tedbirler" diye konuştu.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks