ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Diyanet protesto sonrası harekete geçti

29-06-2020 13:02:47 - SAKARYA
Diyanet protesto sonrası harekete geçti

Sakarya’da cemaatin cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kılması olayına ilişkin Diyanet devreye girdi.

Özgür Adımlar
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın talimatıyla konu hakkında inceleme başlatıldı.
 
Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde cemaat, cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kıldı. Önceki gün meydana gelen olayın kamuoyuna yansımasının ardından Diyanet’in konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.
 
Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde camii imamını protesto için kılınan topluca namaz ile ilgili gelişmeleri yazdı.
 
Selvi'nin yaz ısının ilgili bölümü şu şekilde:
 
SORUN 7 AY ÖNCESİNE DAYANIYOR
 
“Sakarya'nın Kaynarca ilçesinin Müezzinler Mahallesi'nde camii imamını protesto cemaat, cami imamını protesto etmek için kahvehane önünde topluca namaz kıldı.
 
Bu eylem Türkiye çapında ses getirdi. Bu olay üzerine Diyanet'le konuştum. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş konuyla hemen ilgilenmiş. Bir inceleme başlatmış ve sorunun çözülmesi için talimat vermiş. Zaten yedi ay önce de imamla cemaat arasındaki sorun Sakarya Müftülüğü'ne intikal etmiş. O zaman da bir inceleme yapılmış. İmamla tüm mahallenin değil, cemaatin bir bölümü arasında bir sorun olduğu tespit edilmiş. Ama bu kez farklı. Çünkü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sorunun çözümü yönünde talimat vermiş.”
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Akyazili61 4 yıl önce2020-06-29 21:14:31

Helal olsun diyanet başkanlığına protesto edenleri görüp gerekeni yaptı biz fındıkçı olarak çok protesto yaptık sinek ısırığı kadar ilgilenen olmadı aksine fiyatı dahada aşağı çektiler

0
-0
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden