10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Dinmeyen Acı 17 ağustos

17-08-2020 09:43:48 - SAKARYA
Dinmeyen Acı 17 ağustos

Sakarya’da 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 21. yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı.

Hardal Burger Akyazı
17 Ağustos 1999 depreminin 21’nci yıl dönümü nedeniyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı İlçesinde bulunan Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Meydanda AFAD ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri de hazır bulunurken Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri de geniş çaplı önlem aldı.
 
“AİLEMİ YOLUN KENARINA BIRAKIP GÖREVİME KOŞTUM”
 
Demokrasi Meydanı’nda hazırlanan sahnede 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edilirken depremle ilgili Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan videoda vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Program öncesi konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, o dönemde kendisinin Erenler Belediye Başkanı olduğunu ve depremde evinin yıkıldığını belirterek, “21 yıl önce böyle bir gecede tarihe asrın felaketi olarak değerlendirilen bu felaketi yaşamış olduk. Takriben bölgemizde 21 bin insanımızı kaybettik. Benimde evim yıkıldı, bende enkazdan çıktım. Ailemi yolun kenarına bırakıp görevime koştum. Oradaki vatandaşlarımızın acılarını paylaşmaya, yaralarını sarmaya gayret gösterdim” dedi.
 
“DEPREM GECESİ DÜN OLMUŞ GİBİ AKLIMIZDA”
 
Depremin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen insanların o geceyi dün olmuş gibi hatırladığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Depremin 21’nci yılında, hafızalarımızda deprem gecesi dün olmuş gibi aklımızda. O sahne hep gözümüzün önünde canlanıyor. Gerçekten o gece yaşadıklarımız çok derin acılar bıraktı birçok ailede ve bizlerde. Allah, bir daha böyle bir acıyı bizlere yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
Akgün Restoran Çorba
Dinmeyen Acı 17 ağustos
UB Group
Dinmeyen Acı 17 ağustos
Dinmeyen Acı 17 ağustos
Dinmeyen Acı 17 ağustos
Dinmeyen Acı 17 ağustos
Dinmeyen Acı 17 ağustos
Dinmeyen Acı 17 ağustos
Dinmeyen Acı 17 ağustos

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
eleman 4 yıl önce2020-08-17 10:32:13

depremde ölenleri dualar analım. güzel. memleketin tüm amirleri programa katılmış güzel. peki 20 senede bir daha böyle bir durumla karşılaşıldığında aynı sonuçla karşılaşmamak için neler yapıldı mesela. bunu merak ediyoruz. keşke bunlar da anlatılsaymış

2
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)