Aydın Metal
10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Cumhurbaşkanı Tank Palet için konuştu

09-02-2019 13:12:02 - SAKARYA
Cumhurbaşkanı Tank Palet için konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'da yaptığı konuşmada Sakarya'daki tank palet fabrikasının Katarlılara satıldığı iddiası ile ilgili konuştu.

Hardal Burger Akyazı
 "Tank palet fabrikamızın satılması, yani mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir" diyen Erdoğan, ardından "Yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklığı" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Tuzla Tersanesi'nde Test ve Eğitim Gemisi Ufuk (A-591) Denize İniş Töreni'nde konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Sakarya'daki tank palet fabrikası ile ilgili konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Tank palet fabrikamızın mülkiyetinin devri söz konusu değil. Fabrika devlete aittir.
 
Firmanın yüzde 50'si Katar yüzde 50'si Türkiye'nin. 40-50 milyon dolarlık yatırım yapılmak suretiyle elden geçirilecektir. CHP Genel Başkanı, yaptığımız onca açıklamaya rağmen, inatla ve ısrarla halen bu fabrikanın yabancılara satıldığı yalanını söylüyor. Karasu'daki konuşmamda da söylediğim gibi tank palet fabrikamızın satılması, yani mülkiyetinin devri asla söz konusu değildir.
 
Fabrika arazisindeki her türlü taşınmazın mülkiyeti devlete aittir ve öyle kalacaktır. Hatta şu anda bu alanı yapan firma; yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklığı olan bir firmadır. Ve şu anda buraya yaklaşık 40-50 milyon dolar gibi de bir yatırım yapmak suretiyle fabrika elden geçirilecektir. Yapılan iş, sadece işletme hakkının belli şartlar ve süreler dahilinde ki bu 25 senedir; ülkemizin öncü kuruluşlarından birilerine devretmesidir.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks