İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Cuma selası geleneği yeniden başladı

19-07-2019 10:09:37 - SAKARYA
Cuma selası geleneği yeniden başladı

İlk dün gece okundu

Özgür Adımlar
Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla, Sakarya'daki camilerde perşembe akşamı cumayı müjdeleyen sela verilmeye başlandı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine perşembe akşamı verilen sela geleneğini Sakarya'da yeniden hayata geçirdi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın talimatıyla, kentteki tüm camilerde, cumayı haber veren sela okunması geleneği yeniden başlatıldı.
 
Anadolu'nun birçok şehrinde pazartesi ve perşembe geceleri hatta bazı yerlerde her vakit okunurdu. Şunu belirtelim Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine perşembe akşamı verilen selâ geleneğini Sakarya'da yeniden hayata geçirdi. Anadolu'nun bazı yörelerinde hala devam etmekte. 
 
SELA NEDİR: Bir haberleşme yöntemi olan sela, dinî mûsikî kavramı olarak okunan davet anlamına gelir. Müslümanlara ibadetlerini hatırlatmak ya da önemli bir olayı anımsatma için okunur. Genellikle Cuma namazlarından önce veya cenaze namazını haber vermek amacıyla karşımıza çıkıyor.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Recai kaya 5 yıl önce2019-10-17 20:01:57

Yazılıgürgende her cuma akşamı okunuyor

0
-0
Rıfat 5 yıl önce2019-07-19 17:23:08

Şimdi şunu sormak istiyorum. insanların sokaklarında asfalt yok yollar delik deşik. vatandaş buna mı yoğun istek göstermiş? Müftülük camii şikayetlerine hocalara olan şikayetlere değil de buna mı kulak vermiş ? camii cemaati siyaset dinlemekten bıktı müftülük göz boyama peşinde...

2
-1
mehmet fatih şahin... 5 yıl önce2019-07-19 12:14:21

Elhamdülillah... şheda yurdunda olması gerekende buydu... Rabbim Cumamızı Mubarek eylesin ve son nefesimizde imanımızı muhafaza eylesin İnşaallah.

3
-0
Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden