Çetinkaya Market
10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Büyükşehir uyardı: 500’e yakın çocuk sahilde kayboldu

28-07-2022 16:55:17 - SAKARYA
Büyükşehir uyardı: 500’e yakın çocuk sahilde kayboldu

Lonca Doğalgaz
Büyükşehir Belediyesi’nden tatilcilere önemli bir uyarı geldi. Kayıp çocuk vakalarının ciddi oranda arttığı belirtilen uyarıda, “Sahillerimizde sadece bu sezon yaklaşık 500 çocuk bulunarak ailelerine teslim edilmiştir. Ayrıca asılsız olarak yapılan yüzlerce boğulma ihbarı da fedakârca çalışan ekiplerimize zaman kaybı yaşatmaktadır. Lütfen duyarlı olalım” denildi. Açıklamada bu konular sebebiyle boğulma vakalarına müdahalenin geciktiği belirtildi.
 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, görev yaptığı kuzey sahillerinde sezon başından bu yana canhıraş çalışıyor. Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerinde yer alan 58 kulede vatandaşların hayatı için gözünü kırpmadan görev yapan toplamda 60 cankurtaran, sezon başından bu yana yüzlerce kişiyi kurtardı. Özellikle Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatil boyunca yaklaşık 2 milyon misafirin ağırlandığı kuzey ilçelerinde güven timsali olan Büyükşehir cankurtaranları en büyük zorluğu ‘kayıp çocuk’ ve ‘asılsız boğulma ihbarı’ konularında yaşadı.
 
Kayıp çocuklar için çağrı
 
Sezon başından bu yana yüzlerce kişi cankurtaran hatlarını aslında olmayan boğulma vakaları için aradı. Ayrıca aileleriyle birlikte tatile gelen yüzlerce çocuk, bulunduğu sahilde kayboldu. Bu konuda bir uyarı açıklaması yayınlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ‘duyarlılık’ çağrısı yaptı. Ciddi bir şekilde yoğunluğun yaşandığı sahillerde ailelerden çocuklara göz kulak olmalarını rica eden Büyükşehir, asılsız ihbar yapanlar için gerekli cezaların uygulanacağını ifade etti.
 
Ekiplere zaman kaybettiriyor
 
Açıklamada, “Türkiye’nin en uzun ve güzel sahillerinden olan Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerimizde sezonun başladığı ilk günden bu yana yoğun bir mesai harcıyoruz. Bilindiği üzere sadece bayram tatilinde 3 ilçemizde yaklaşık 2 milyon vatandaşımızı misafir ettik. 60 personelimiz, 4 jetimiz, 1 botumuz ve 2 aracımızla her gün sabah 10.00 ve akşam 19.00 saatleri arasında tüm boğulma vakalarına müdahale ediyor. Son zamanlarda personelimizin görevini yapmakta zorlandığı noktalar ise kayıp çocuklar ve yapılan asılsız ihbarlar oluyor” denildi.
 
Cezai işlem uygulanıyor
 
Ayrıca asılsız ihbar yapanlar için işlem yapıldığı belirtilirken, “Annesinin, babasının, yakınlarının yanından uzaklaşan çocuklar sahillerde kayboluyor. Bu sezon yaklaşık 500 çocuk bulunarak ailesine teslim edildi. Bunların yanında personelimiz asılsız boğulma vakaları sebebiyle ciddi bir zaman kaybı yaşıyor. Vatandaşlarımızdan çocuklar konusunda duyarlı davranmalarını rica ediyoruz. Ayrıca asılsız ihbarda bulunan kişiler için de gerekli cezai işlemler yapılıyor. Sağlıklı, huzurlu bir sezon diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Yasin Emlak
Büyükşehir uyardı: 500’e yakın çocuk sahilde kayboldu
Afrika Eli
Büyükşehir uyardı: 500’e yakın çocuk sahilde kayboldu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
54 plakalı otomobilin karıştığı kaza: 1 ölü, 2 yaralı
1 / 15
BELLONA (AVN Center)

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Vestel