Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Bakkal esnafından seyyar tepkisi

05-02-2019 17:20:57 - SAKARYA
Bakkal esnafından seyyar tepkisi

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan açıklama yaptı..

Özgür Adımlar
Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, son günlerde cami önleri mesken tutarak artışa geçen seyyar satıcılara karşı acilen önlem alınmasını istedi.
 
Başkan Akdardağan yaptığı açıklamasında, “Son günlerde şehrimiz esnaflarının tepkilerine duyarsız kalınması, AVM’lerin hızla çoğalması ve piyasaların durgunlaşmasına rağmen birde karşımıza seyyar satıcı sorunu çıkıyor. Bir süredir bu konudan yana rahattık ama son dönemde üyelerimizden aldığımız şikayetler arttı. Yerinde gözlemlerimiz neticesinde özellikle Arifiye ilçe merkezi, Erenler ve aynı ilçenin Çaybaşı Mahallesi ile Adapazarı ilçelerimizin bazı mahallelerindeki camilerimizin önleri bugünlerde panayır yerlerine döndü. Cami önlerini mesken edinen seyyar satıcılar, cami etraflarındaki esnaflarımızı görmezlikten gelerek rahatlıkla satış yapabiliyorlar. Hiçbir kaydı olmayan, vergi vermeyen, kira ödemeyen ve halkın sağlığını hiçe sayan bu satıcılara nedense kimsenin ses çıkardığı yok. Devletine vergi veren, kira ödeyen, ilgili belediyesinden ruhsat alan esnaflarımızın ekmeğini bölen bu satıcılar bizim için önemli bir sorun teşkil etmektedir.
 
Yaşanan haksız kazanca dur denilerek yaşanan görüntüler son bulmalı.” dedi. Cami önlerinde zeytin, peynir, yağ, bakliyat, çerez, meyve, sebze, nalburiye malzemeleri gibi ne olduğu bilinmeyen şeyler satan seyyarlara önlem alınmasını isteyen Başkan Akdardağan, “Zincir marketlerin mantar gibi türemesi, piyasaların durgunluğu, esnafın yüksek girdileri ve vergilerle olan mücadelesi yetmiyormuş gibi yine seyyar satıcılar sorunuyla karşı karşıyayız. Eski bir sorun olan ama bir türlü kalıcı çözüm bulanamayan seyyar satıcılar, ekonomik sıkıntı içinde olan esnafımıza büyük mağduriyet yaşatmaktadır. Bakkal esnafları olarak bu görüntülerden ve yaşananlardan çok rahatsızız. Çok önemsediğimiz bu sorunu defalara ilgili belediyeler ile görüşmelerimize, yazışmalarımıza ve girişimlerimize rağmen bir türlü sonuç alamadık. Yerel idareciler ya sesimizi duymak istemiyor, ya da esnaflarımızı önemsemiyorlar.” diye konuştu.
 
Yerel seçimler nedeniyle siyasilerden bakkal dükkanlarına uğrayarak hal hatır sormalarını isteyen Başkan Akdardağan, “Esnafımız dertlerini anlatmalı ve siyasiler gerçekten ciddiye almalı. Defalarca söyledik yine söylüyoruz; Önümüzde bir seçim var ve esnafımızı önemsemeyen siyasileri, bizlerde önemsemeyeceğiz. Esnafımıza önem veren, esnafımızın derdiyle dertlenen, çözüm arayan ve projeler üreten adaylara hem değer vereceğiz hem de oyumuzu. Seçilecek olan belediye başkanlarımızdan ve belediye meclislerinden bu soruna acilen çözüm bulmalarını ve esnafımızdan yana duruş sergilemelerini arzu ediyoruz.” ifadesini kullandı.
Marmara Göz
Bakkal esnafından seyyar tepkisi
Ürdüç
Bakkal esnafından seyyar tepkisi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden