Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Ali Gaffar Okkan rahmetle anılıyor

24-01-2023 08:48:36 - SAKARYA
Ali Gaffar Okkan rahmetle anılıyor

Özgür Adımlar
24 Ocak 2001'de, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a Şehitlik semtinde silahlı saldırı düzenlendi. Makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü'nden Valilik binasına giden araç pusuya düşürüldü. Saldırıda Gaffar Okkan ve beş polis memuru hayatını kaybetti. Şehit Okkan için Hendek ve Diyarbakır'da her yıl 24 Ocak'ta olduğu gibi bugün de anma töreni düzenlenecek.
 
24 Ocak 2001'de, dönemin Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'a Şehitlik semtinde silahlı saldırı düzenlendi.
 
Makam aracıyla Emniyet Müdürlüğü'nden Valilik binasına giden araç pusuya düşürüldü.
 
Saldırıda Gaffar Okkan ve polis memurları Mehmet Kamalı, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy, Sabri Kün ve Atilla Durmuş şehit oldu.
 
Gaffar Okkan'ın 2000 yılında Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'da villasına yapılan operasyonda adı geçen isimlerden olduğu ve bu yüzden örgüt tarafından hedef alındığı, hala çözülemeyen suikastın Hizbullah tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.
 
49 yaşında yaşamını yitiren Okkan için her yıl 24 Ocak'ta olduğu gibi bugün de hem memleketi Hendek'te hem de Diyarbakır'da anma töreni düzenlenecek.
 
KISA SÜREDE HALKIN SEVGİSİNİ KAZANMIŞTI
 
1952 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğan Ali Gaffar Okkan, 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji'nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne komiser yardımcısı olarak atandı.
 
İzmir'den sonra 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Okkan, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfi etti.
 
1986 yılında ise Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna girdi ve 1992 yılında emniyet müdür yardımcısı oldu. 1993'te 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edilerek Kars Emniyet Müdürü oldu.
 
18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak göreve başladı.
 
Diyarbakır'da olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının sürdüğü 1997 yılında göreve başlayan Okkan, kısa sürede halkın sevdiği bir isim olmayı başardı. Onun döneminde ilk defa kadın polisler sokakta görev aldı.
 
Çocuk ve yaşlılar için devriye gezen araçlarda yine kadın polisler görevlendirildi.
 
Gaffar Okkan, Diyarbakır ve bölgede Hizbullah örgütüne yönelik başlatılan operasyonlarda etkili oldu.
 
Okkan, 24 Ocak 2001'de saat 17.40 sıralarında makam aracıyla Valilik Binası'na giderken, Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürüldü, beş korumasıyla birlikte hayatını kaybetti.
Marmara Göz
Ali Gaffar Okkan rahmetle anılıyor
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Gurbetçi 1 1 yıl önce2023-01-25 08:17:30

Diyarbakirda yaşıyorum gerçekten halk şehidimizi unutmamış ve dahası sakaryaliyim deyince bizim babamızın bizim şehidimizin bizim abimizin memleketi falan diyorlar Ali gaffar okkan sayesinde sakaryayi seviyor insanlar gerçekten bir kişi ile de olsa ırkçılık ortadan kalkabiliyormus Allah mekanini cennet eylesin kabri nur olsun şehadeti kabul olsun inşallah

0
-0
Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran