Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ

29-07-2019 11:24:16 - İLANLAR
YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ

Sağlıklı beslenme kuralları değişmese de, beslenme düzenimiz mevsimsel olarak değişebiliyor.

Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeyi sürdürülebilir hale getirmek isteyenler için dönemsel öneriler yapmak işinizi kolaylaştıracaktır. Yaz sıcaklarında diyetinizde uygulayabileceğiniz beslenme önerileri:

1.Su tüketimini arttırmak, asitli içecekleri azaltmak

Yaz aylarında, terleme yoluyla vücuttan atılan su miktarı arttığı için su tüketimi günlük 2,5-3 litre olmalıdır. Gazoz, kola gibi asitli içeceklere düşkün biriyseniz tüketiminizi yarıya indirerek azaltmaya başlayabilirsiniz. Asitli içecekler yerine günde 1-2 şişe maden suyu içmek hem su ihtiyacınızı da karşılayacaktır hem de yaz aylarında terleme ile kaybedilen minerallerin geri kazanımını sağlayacaktır. Ayrıca maden suyuna limon dilimleri ekleyerek veya evde soğuk smoothie’ler hazırlayarak asitli içecekler yerine sağlıklı tercihler yapabilirsiniz.

2.  Yaz meyvelerinden faydalanın

Yaz meyvelerin çeşitliliği diğer mevsimlere göre daha fazla. Yeterli miktarda düzenli olarak tüketilmeli. Fakat karpuz, kavun gibi glisemik indeksi yüksek olan meyvelerin tüketiminde miktar önemlidir. Özellikle şeker hastaları bu konuda dikkatli olmalıdırlar. Günde 3-4 porsiyon meyve tüketmek yeterlidir. Bir orta boy elma veya 10-12 tane kiraz veya 3-4 kayısı bir porsiyon meyvedir. Bu miktarları göz önünde bulundurarak meyve tüketim miktarınızı ayarlayabilirsiniz.

3. Tatilde yediklerinizi dengeleyin

Tatile gittiğinizde kahvaltınızı mutlaka olması gerektiği gibi yapın, kızartmalardan uzak durun. Öğlen havuz başında pratik atıştırmalıklar, fast food yiyecekler yediyseniz akşam yemeğinde sebze ve protein ağırlıklı beslenin.

4. Sıcaklarda iştahınız azalıyorsa serin yiyecekler tercih edin

Özellikle güne erken başlayan çalışanlar, diyet yapanlar öğün atlamayın. Yazın sıcaklarda en çok atlanan öğün öğle yemeğidir. Öğle yemeğinde zeytinyağlı sebze yemekleri veya yulaf ezmeli yoğurt veya karpuz, peynir ikilisinin yanına ekmek ekleyerek daha serin ve hafif bir öğün yapabilirsiniz. 

5. Hareketinizi arttırın.

Kış ayına göre yazın daha hareketli bir dönem geçiriyoruz. Yazın yüzme veya yürüyüşlerin artışı kilo vermenizi veya kilonuzu korumanızı destekliyor. Eğer yazın hareketli değilseniz mutlaka akşam serin vakitlerde yürüyüşe çıkın. Gideceğiniz yerlere yürüyerek veya bisiklet kullanarak gidin. Yüzme imkanınız varsa mutlaka yüzün. Ayrıca kaçamaklarınızın olduğu gün mutlaka yürüyüş yaparak dengeleyin.

6. Yazın vazgeçilmez tatlısı dondurma

Diğer tatlılardan tüketmediğiniz takdirde hafta 1-2 kez 2 top dondurma yiyebilirsiniz. 2 top dondurma 1 porsiyon meyve ve 1 su bardağı süte eşittir. Diyet listenizden bunları çıkartarak dondurmanızı dengeleyebilirsiniz. Dondurmanızı külah yerine kapta ve sos ilavesiz yemelisiniz. Paketli hazır dondurmalardan uzak durmalısınız.

Not: Ön görüşmeler ücretsizdir

Çalışma saatlerimiz hafta içi: 09.00-18:00, Cumartesi: 09:00-13:00
 
Ömercikler Mahallesi 8018 Sokak Mehmet Ömercikoğlu İş Merkezi (Kaymakamlık Yanı Özpaş Üstü) Kat:1 Daire 9Akyazı/Sakarya
 
İletişim: 0539 5748464
 
.
YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ
YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ
YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ
YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ
YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ
YAZ AYLARINDA BESLENME ÖNERİLERİ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks