10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar

05-01-2019 12:42:05 - İLANLAR
Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar

1.Yanlış: Ekmek tüketilmemelidir.

Doğru:  Ekmek,  en temel enerji kaynaklarından biridir ve B grubu vitaminleri içerir. Doğru seçilmiş ve yeterli miktarda ekmek tüketilebilir. Tam tahıllı ekmekler bitkisel protein, kompleks karbonhidrat, lif, vitamin ve mineral içeriğinden dolayı sağlıklıdır. Tahıllı ekmekler lif içeriğinden dolayı tokluk sağlar. 100 gram tahıllı ekmek (3-4 dilim) 200-250 kaloridir. Günlük tüketim miktarı kişiden kişiye göre değişir.

2.Yanlış: Akşam 18.00’dan sonra hiçbir şey yenilmemelidir.

Doğru:   Yemek yeme saatlerimiz yaşam şartlarımız gereği her gün aynı olmaya biliyor. Bu sebeple bu kısıtlamayı ‘gece yatmadan 2 saat önce son öğününüzü tüketiniz’ diye düzeltmek daha doğru olacaktır. Gece yatmadan 2 saat önce yenilen öğün, sabah açlıkla uyanmanıza engel olacaktır.

3. Yanlış: Çay, kahve ve kola su yerini tutar.

Doğru: Bu gibi içeceklerin içerisinde ki kafein sebebiyle diüretik etkileri vardır. Yani vücuttan su atımına sebep olurlar. Günlük su ihtiyacımıza ek olarak gün içerisinde içtiğimiz çay, kahve ve kola miktarı kadar su ilave ederek günümüzü tamamlamamız gerekmektedir. Kolayı hayatınızdan çıkartıp, çay ve kahve tüketiminizi azaltırsanız sağlıklı beslenme adına güzel bir adım atmış olacaksınız. Günlük su ihtiyacınızı kilonuzu 33 gram ile çarparak kaç litre su tüketmeniz gerektiğini bulabilirsiniz. ( Kilo x 0,033=Günlük su ihtiyacı)

4.Yanlış: Kilo vermek için her gün spor yapmalıyım.

Doğru:  Aslında yanlış bir cümle değil. Her gün spor yaparsanız tabi ki kilo verirsiniz.    Ancak vücudumuz spor yapmaya alışınca bunu hep ister. Yaşam tarzımıza uygun şekilde spor yapmak en doğru olandır.  Sporda, beslenmemiz gibi yaşam tarzı haline gelmelidir. Sporu bırakınca eskisinden daha fazla kilo alınabilir. Kişiler hayat boyunca yapabilecekleri şekilde spor yapmaları kilo vermelerini sağlayacağı gibi korumayı da sağlar.

5.Yanlış: Zeytinyağı kilo aldırmaz.

Doğru: Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için yararlı olsa da, kalori bakımından diğer yağlar ile aynıdır. Bütün yağların 1 tatlı kaşığı 45 kaloridir. Zeytinyağının da fazla tüketimi kilo alımına sebep olur.

6.Yanlış: Soda ve maden suyu aynıdır

Doğru:  Soda normal suyun içerisinde karbondioksit ve bikarbonat ilavesi ile elde edilir. Maden suları ise tamamen doğal mineralli bir sulardır.

7.Yanlış: Protein diyeti ile zayıflamak sağlıklıdır.

Doğru: Proteinler tokluk hissi verdiği, ayrıca termik etkisi yüksek olduğu için zayıflamak için doğru bir diyet olarak düşünülüyor. Ancak uzun süre uygulanan yüksek proteinli diyetler besin ögesi yetersizliklerine, karaciğere ve böbreklere aşırı yük binmesine sebep olabilir. Bu yüzden tek tip beslenme modellerinden uzak durulmalı, yeterli ve dengeli beslenme kuralı benimsenmeli ve yaşam tarzı haline gelmelidir.

8.Yanlış: Aç karnına sıcak limonlu su içmek yağları yakar.

Doğru: Hiçbir besin yağ yakamaz. Sıcak su, soğuk suya göre mideyi daha geç terk eder, bu sebeple geçici tokluk sağlanır. Uyanınca 2 su bardağı su içmek metabolizmamızın çalışması için gereklidir. Bunu alışkanlık haline getirin.

9.Yanlış: Tek öğün beslenirsem zayıflarım

Doğru:  Uzun süreli açlıklarda bazal metabolizma hızında azalma olur. Vücut kıtlık var gibi düşünüp yenilen besini bir sonraki açlık durumunda kullanmak için depolar. Diyet, 5-6-8 öğünlük sık aralıklarla düzenlenmelidir. Sık aralıklarla beslenme, gereğinden fazla yemeği ve kaçamakları önler,  acıkmayı önleyerek bir sonraki öğünde besin alımını azaltır.

Not: Ön görüşmeler ücretsizdir
 
Çalışma saatlerimiz hafta içi: 09.00-18:00, Cumartesi: 09:00-13:00
 
Ömercikler Mahallesi 8018 Sokak Mehmet Ömercikoğlu İş Merkezi (Kaymakamlık Yanı Özpaş Üstü) Kat:1 Daire 9Akyazı/Sakarya
 
İletişim: 539 5748464
 
Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar
Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar
Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar
Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar
Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar
Sağlıklı Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden