Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı

04-09-2019 16:33:33 - İLANLAR
Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı

Beslenme Çantasının Önemi

Okul çağı çocuklarında beslenme önemlidir. Çocukluk çağında kazanılan beslenme alışkanlığı yaşam boyu sürdürüleceği için bu dönemde beslenme büyük önem taşır.  Çocukların bu dönemde kazanacağı sağlıklı beslenme alışkanlıkları, doğru hazırlanmış beslenme çantasından geçer. Beslenme çantası ile çocukların fiziksel büyümesinin yanı sıra zihinsel gelişimine de katkı sağlamış olacaksınız. 
Çocuklarda aynı yetişkinler gibi ana ve ara öğünler şeklinde beslenmelidir. Ara öğünlere sevdiği sağlıklı atıştırmalıkları tüketmesi, büyümesini destekleyecektir.
 
Her sabah sağlıklı bir kahvaltı şart
Kahvaltı yapmayan çocuklarda dikkatsizlik, öğrenme güçlüğü, baş ağrısı, baş dönmesi görüldüğü saptanmıştır. Kahvaltı derslerdeki konsantrasyonu ve algılamayı arttırır. Okul çağında ki çocukların fiziksel büyümesinin yanı sıra zihinsel gelişimini de desteklemek için mutlaka her sabah yeterli ve dengeli bir kahvaltı yapmalıdır. 
Çocuğunuzun beslenme düzenini ve çantasını okul saatlerine göre planlamalısınız
 
Eğer çocuğunuz sabahçı ise mutlaka kahvaltısını evde yapmalı. Kahvaltı da yumurta, peynir, söğüş sebze, zeytin, bal/pekmez bulunmalıdır. Poğaça, meyve suyu, çikolatalı ekmek gibi pratik ama sağlıklı olmayan besinler ile kahvaltı yaptırmamalısınız. Sabahçı olan çocuklar öğlen yemeği saatinde evde olacakları için mutlaka okulda tüketmesi için beslenme çantasına ara öğün koymalısınız.
 
Eğer çocuğunuz Öğlenci ise çok geç saatlerde uyanmasına izin vermeyip, erken yatıp erken kalkması sağlanmalısınız. Düzensiz uyku çocukların büyüme ve gelişmesini olumsuz etkilediği gibi metabolizmasının yavaşlamasına neden olur. Sabah sağlıklı kahvaltısını yaptıktan sonra, ara öğün ve öğle yemeğini evde yapıp okula gitmelidir.  Okulda tüketmesi için beslenme çantasına ara öğün olarak süt ve meyve koymanız yeterli olacaktır. 
 
Çocuğunuz tüm gün okulda ise günün çoğu öğünlerini okulda geçireceği için beslenme çantasına daha çok özen göstermelisiniz. Kahvaltı ve akşam yemeği harici diğer tüm öğünleri okul saatinde olacaktır.  Eğer okulda yemek verilmiyorsa beslenme çantasına mutlaka bir ana öğün ve bir ara öğün koymalısınız.
 
Beslenme çantasında neler olmalı?
Beslenme çantasında taşıması kolay, çabuk bozulmayacak ve besleyici değeri yüksek besinler olmalıdır. 
Ceviz, badem, fındık, fıstık gibi kuruyemişler içerdikleri omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, magnezyum ve çinko ile çocuğunuzun beyin gelişimini ve hafızasının güçlenmesini destekler. 
 
Kuru meyveler ise çocuğun tatlı istediğini de azaltarak şeker, çikolata tüketiminin önüne geçecektir. Beslenme çantasına ekleyeceğiniz kuruyemişler ve kuru meyveler çocuğunuza hem enerji verecek hem de okul başarısını olumlu etkileyecektir.
 
Şeker ve şekerli besinler çocukların dikkatinin dağılmasına ve odaklanamamasına neden olur. Bu nedenle şeker ve şekerli besinler, cips, gazlı içecekler yerine ara öğünlerde süt, yoğurt, kefir, taze sıkılmış meyve suları, taze meyveler beslenme çantasında bulunmalıdır. 
 
Öğlen yemeği için peynirli veya ton balıklı sandviç yanına ayran ile beslenme çantasına konulabilir. 
Su tüketimi alışkanlığı kazanması için beslenme çantasının yanında su kabı mutlaka bulunmalıdır.
 
Not: Ön görüşmeler ücretsizdir
 
Çalışma saatlerimiz hafta içi: 09.00-18:00, Cumartesi: 09:00-13:00
 
Ömercikler Mahallesi 8018 Sokak Mehmet Ömercikoğlu İş Merkezi (Kaymakamlık Yanı Özpaş Üstü) Kat:1 Daire 9Akyazı/Sakarya
 
İletişim: 0539 5748464
 
.
Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı
Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı
Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı
Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı
Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı
Çocuğunuzun Beslenme Çantasında Neler Olmalı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden