Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun

29-01-2020 15:27:23 - İLANLAR
Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip salgınında artış gösterdi.

Gripten hem korunmak hem grip enfeksiyonu geçirirken doğru beslenmek büyük önem taşıyor. Doğru beslenme için diyet uzmanından destek almak sağlıklı yaşam ve gripten korunmak için önem taşıyor. 
 
Sebze ve meyve ağırlıklı beslenme ve bol sıvı tüketimini öneriyoruz. 
 
Enfeksiyon hastalıkları da kol gezmeye başlıyor.
 
 Yaygın görülmesi ve kolay tedavi edilmesi dolayısıyla halk arasında çok önemli bir hastalık olarak değerlendirilmeyen grip, dünyada yılda 500 bin kişinin ölümüne yol açıyor. 
 
Diyetisyen ve beslenme uzmanı Halenur Yıldız, gribin ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan viral bir hastalık olduğunu ifade ederek; "
Kronik hastalığı olanlar öncelikli olarak (kronik iskemik kalp hastalığı, diyabet, KOAH, astım vs.) geçirenler olmak üzere toplumun tümünün aşılanması grip salgınlarının önüne geçmektedir.Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi ya da aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerji öyküsü olanlara, daha önce herhangi bir mevsimsel influenza aşısı ile ciddi (hayatı tehdit eden) alerji öyküsü olanlara uygulanmamalıdır.
 
Bilhassa toplu ulaşım araçlarını kullandıktan ve kalabalık alanlara, sağlık kurumlarına girdikten sonra mutlaka eller yıkanmalıdır. Ayrıca kapalı alanların etkin havalandırılması gerekmektedir.
 
Çoğu hastalıktan korunma  yöntemlerinden olduğu gibi gripte de beslenmenin önemi büyüktür. Gripten hem korunmak hem grip enfeksiyonu geçirirken sebze ve meyve ağırlıklı beslenme ve bol sıvı tüketimini öneriyoruz. Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin meyve ve sebzeler tüketilmeli.
 
Diyetisyen Halenur Yıldız
Tel: 0533 018 64 30
Adres: Konualp Mahallesi Ada Caddesi Damla İş Merkezi No: 328/35 Kat:2 Akyazı
 
Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun
Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun
Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun
Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun
Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun
Bunlara Dikkat Edin Gripten Korunun

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks