Akyazı'yı da içine alan Sakarya Bölgesi, üzerinde yaşayan topluluklara bağlı olarak sırayla Misya ve Bitanya adlarını aldı. Bu adlardan en uzun ömürlüsü MÖ 9. yüzyıldan MS N. yüzyıla kadar varlığını koruyabilen Bitinya idi. Bitinler, Bedrikler ve Moriondinler'in kaynaşmasından meydana gelmiş bir toplumdur. Tarihçi Heredotes, Bitinlerin Trakyalı olduğunu ileri sürer. Bitinya, Lidya kralı Krosos'un tümüyle eline geçmiş ise de MÖ 546'da Lidyalıları yenilgiye uğratan Pers Kralı II. Kiros, bu bölgeyi de topraklarına katmıştır.
Akyazı D-140 karayolunda refüje çarparak takla atan ticari taksideki 2 kişi kazayı burunları bile kanamadan atlattı.
Akyazı İlçesinde yaşayan Yücel Altıntaş çeşitli film projelerinde rol alarak oyunculuk yeteneğini sergiliyor.
Akyazı'da duble yolda ters yöne giren otomobil sürücüsü kazaya davetiye çıkardı.
Avusturya'nın Salzburg şehrinde 50 yıldır ikamet eden, Kızılcıkorman Köyü Aktarla Mahallesi'nden Osman Gülşen'in eşi Şaziye Gülşen hayata veda etti.
Sakarya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Akyazı, 2024 yılı itibarıyla 98.098 kişilik nüfusu ve 628 km²’lik yüzölçümüyle dikkat çekiyor.
Akyazı Alaağaç Mahallesi'nde sürüler halinde gezen sokak köpekleri vatandaşı tedirgin ediyor.
Akyazı'da 1'i çocuk 6 kişinin kurtarıldığı dairedeki yangının çıktığı anlara ait görüntü ortaya çıktı.
Akyazı'da kayınpederini bıçaklayıp öldüren, kendisi de silahla yaralanan damadın eşine ve çocuklarına şiddet uyguladığı ileri sürüldü.
Akyazı'da silahla yaraladığı damadı tarafından bıçaklanıp hayatını kaybeden 64 yaşındaki Turhan Kılıçkan toprağa verildi.
Akyazı'da yaşayan vefat eden Dişçi Ahmet Aydın dualarla Son yolculuğuna uğurlandı.
Akyazı'da kayınpederin öldüğü damat ile kavgayı ayırmaya çalışan kişinin yaralandığı olayın ayrıntıları ortaya çıktı.
Akyazı Mudurnu deresi kenarında biri emekli polis 2 kişi silahlı vurularak yaralandı.