Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Avrupa'da babasız çocuklar her geçen yıl artıyor

24-10-2013 11:41:28 - DÜNYA
Avrupa'da babasız çocuklar her geçen yıl artıyor

Avrupa ve Amerika'da yılda binlerce çocuk babasının kim olduğundan habersiz bir şekilde gözlerini dünyaya açıyor

Özgür Adımlar

Yetkililere göre, bu oran her yıl daha da artıyor. Norveç'te konuyla ilgili yapılan bir araştırma, Avrupa'daki bu vahim durumu bir kez daha gözler önüne seriyor. Norveç Tıbbi Doğum Kayıt Kurumu'nun yaptığı bir araştırmaya göre; yılda 2 bin 500 çocuk biyolojik (gerçek) babasının kim olduğundan habersiz doğuyor.

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIK BAŞGÖSTERİYOR

Uzmanlara göre bu tür ailevi sorunlar, özellikle 13-19 yaş arası çocuklar üzerinde oldukça olumsuz etki gösteriyor. Buna göre, babasından habersiz yetişen çocuklar, diğer çocuklara oranla daha hızlı bir şekilde psikolojik rahatsızlıklara, yasa dışı olaylara karışıyor. Ayrıca bu tür çocukların çok erken yaşta hamile kaldıklarına ve gerçeği öğrendikten sonra büyük dram yaşadıklarına işaret ediliyor.

TELEVİZYONDA BABALARINI ARIYORLAR

Bir Norveç televizyonunda, ''Benim gerçek babam kim?'' isminde bir program düzenleniyor. Program, üvey babası, kendisine gerçek babasıymış şeklinde gösterilerek büyüyen, ancak bu acı gerçeği öğrendikten sonra büyük hüzün yaşayan ve gerçek babasını arayan kişilerin dramatik hayatını konu ediyor.


YILDA 3 BİN ÇOCUK BABASIZ DÜNYAYA GELİYOR

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; Danimarka İstatistik Bürosu'nun verilerine göre ise, ülkede son 5 yıl içerisinde yılda 3 bin çocuk babasız dünyaya geliyor. Kütük kayıtlarında ise çocukların ne biyolojik ne de sosyal (üvey) babası belli değil. Ayrıca 2013 nüfus kayıtlarına göre ülke genelinde yaklaşık 16 bin 331 çocuk, anne-babasız bir şekilde yaşam sürüyor. Çocukların çoğu 18 yaş altı olarak gösteriliyor. Fransa'da ise bu sayı 2006'dan bu yana artmakta. Konuyla ilgili yapılan istatistik verilerine göre, 2008 yılında doğan 816 bin çocuğun yüzde 50,5'inin babasız olduğu aktarılıyor. Bu oranın 2011'e kadar yüzde 56'lara çıktığı görülüyor.  İngiltere ve Amerika'da babasız yetişen çocukların oranı, İskandinavya ve Fransa’ya oranla daha yüksek.

Amerika'da neredeyse her yıl ortalama olarak dünyaya gelen 4 milyon 100 bin çocuktan 570 bininin kimliğinde baba ismi bulunmuyor. Amerika Birleşik Devletleri Nüfus Bürosu'nun kayıtlarına göre ülkede 24 milyon çocuk babasız büyüyor. Bu rakam ülkedeki toplam çocuk sayısının 3'te 1'ine eşit. Elde edilen verilere göre, doğan her 10 çocuktan 4'ünün evlenmemiş anne-babadan dünyaya geldiği görülüyor. Bununla birlikte babasız çocuk dünyaya getiren annelerin 3'te 2'si 30 yaşın altında.

İNGİLTERE'DE DE DURUM AYNI

Sosyal Adalet Merkezi'nin konuyla ilgili yaptığı bir araştırma göre, yılda 20 binden fazla çocuk babasının kim olduğundan habersiz büyüyor. Ayrıca son 40 yıl içerisinde artış gösteren bu oranın önümüzdeki yıllarda daha da artacağı söyleniyor. İngiltere'de babasız yetişen özellikle 13-19 yaş grubu çocukların, daha çabuk kriminal suçlara karıştığı ve oldukça erken yaşlarda hamile kaldığı belirtiliyor. İngiltere medyası bunu, 'parçalanan ailelerin tusunamisi' diye nitelendiriyor. Veriler, şu an da İngiltere'de neredeyse 3 milyon çocuğun ağırlıklı olarak babasız bir şekilde annesiyle beraber yaşadığını gösteriyor.

UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks