ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Zincir marketler artık o ürünleri satamayacak

06-10-2021 11:31:03 - AKYAZI
Zincir marketler artık o ürünleri satamayacak

Vatandaşın en çok yakındığı konulardan biri olan market ve pazarlardaki fahiş fiyatlara karşı yeni düzenleme geliyor.

Özgür Adımlar
Son dönemin en çok tartışılan konularından birisi de market ve pazarlardaki fahiş fiyat artışları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da el attığı konuyla ilgili AK Parti kanadı çalışmalara başladı. Buna göre perakende düzenlemesinin e-ticaret, zincir market, küçük esnaf ve vatandaşa ucuz ürün ulaştırmak olmak üzere dört ayağı olacak.
 
ZİNCİR MARKETLER OTOYOL KENARLARINDA AÇILACAK
 
Zincir marketlerin tıpkı ABD'de olduğu gibi otoyol kenarlarında kurulması düşünülüyor. AK Parti kaynakları, şu anda mahalle aralarında bulunan mevcut marketlerin durumlarının korunacağını ifade ediyor. E-ticaret ile uğraşanlara bazı alanlarda vergi muafiyeti getirilmesi de planlanıyor.
 
KOZMETİK VE KIRTASİYE ÜRÜNLERİ SATAMAYACAKLAR
 
Sabah'ın haberine göre bir yandan tarım kooperatiflerinin market sayısı artırılırken diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. Düzenlemede, bin 500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye gibi ürünlerinin satışının yasaklanması tartışılıyor.
 
MEVZUATI ÇİĞNEYEMEYECEKLER
 
Çalışma kapsamında, Süpermarket Ombusmanlığı sistemi de değerlendiriliyor. Böylelikle büyük zincir marketlerin pazar güçlerini tedarikçilere karşı kötüye kullanmalarını ve serbest piyasa sistemine aykırı şekilde haksız kazanç elde etmelerini önüne geçilecek. Düzenleme ile perakendeciler ve tedarikçiler tedarik sözleşmeleri yapacak. Pazarlama maliyetleri ve raftan çıkarma işleri mevzuata uygun hale getirilecek. Mevzuat ihlali durumunda süpermarket ombudsmanı devreye girecek. Soruşturma ve ceza süreçlerini yönetecek.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Hahahaa 3 yıl önce2021-10-07 09:10:05

Ben İstanbul da oturuyorum benim oturduğum yerde 4 bakkal var saat 10 da bakkal açılıyor marketler hiç yoktan 9 da açılıyor bence bakkallar hak etmiyor nalbur bile bakkaldan erken açılıyor

0
-0
Tülay Şafak 3 yıl önce2021-10-07 04:13:35

Allah aşkına yapmayın pandemi döneminde ne dediler artık beyaz eşya sayılamayacak noldu nereye ne zamana kadar sürdü bu tür haberler tamamen göz boyama dir bir avuç zengin iş adamlarını harcamayı göze alirlarmi hiç işleri onlarla dönüyor çünkü içtikleri suyu taş atıp bulandirsinlar öyle değil mi

0
-0
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden