ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Yaz okulu seçiminde bunlara dikkat

22-05-2019 15:12:21 - AKYAZI
Yaz okulu seçiminde bunlara dikkat

Yaz tatiliyle birlikte ailelerin yaz okulu arayışları da başlıyor. Uzmanlar, ideal yaz okullarının seçiminde ailelerin dikkatli olmasını istedi.

Hardal Burger Akyazı
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören öğrenciler karne almaya hazırlanıyor. Uzun sürecek yaz tatili ise öğrencileri bekliyor.
Tüm dönem boyunca çalışan öğrencilerin dinlenmeleri, eğlenmeleri ve okul dışı faaliyetlere daha rahat katılabilmeleri için tatile ihtiyaçları olduğunu belirten uzmanlar, yaz tatilinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini şöyle anlattı; "
 
Aileler çocuklarının dönem boyunca özlediği ve yapmak istediği aktiviteleri dikkate alması gerekiyor.Öncelikle aileler çocuklarına seçenekler sunabilirler ancak unutulmaması gereken bu tatilin çocuklar için olduğudur. Çocuğun dönem boyunca özlediği ve yapmak istediği aktiviteler neler ise bunları gerçekleştirmesi için fırsatlar sunulmalı. Yaz döneminde tatile gitmek, yeni yerler, tarihi ve doğal güzellikleri gezmek hem çocuk-anne-baba ilişkisini yakınlaştıran bir deneyim olacak hem de çocuğun ufkunu genişletecektir. Bunun için aileler deniz kenarı, yayla gibi havanın daha uygun olduğu alanlara gidilebilir. Burada çocukların doğayla iç içe zaman geçirmeleri sağlanabilir. Şehirden ayrılamıyorlarsa ise oyun parkı, sinema, tiyatro, müze gezileri gibi aktiviteler planlanabilir.
 
Yaz okullarının özellikle orta sınıf ailelerin çocukları üzerinde olumlu etkisi vardır. Yaz okullarında dikkat edilmesi gereken sınıfların kalabalık olmaması, çocuklarla birebir ilgilenilebilecek ortamların olması ve programın 60-120 saat aralığında olmasıdır. Anne ve babaların çocuğun yazın alacağı derslere destek vermesi, çocukla ilgilenmesi de olumlu sonuçlara yol açmaktadır. Kısaca, akademik açıdan ihtiyaç hissedilen alanlarda çocukların yazın ders alması ya da anne ve babadan destek alması sağlanabilir. Ancak bunu bütün yazın tek hedefi haline dönüştürmek, çocuğa eğlenme fırsatı sunmamak büyük bir hata olur. Son olarak da müzik derslerinin ve başka bir dil öğrenmenin çocukların zihinsel becerilerini desteklediği bilinmektedir. Bu gibi aktivitelerle de yaz dönemi değerlendirilebilir.”
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden