Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Yaz Kur'an kursları bu yaz Diyanet TV'de

26-06-2020 15:59:36 - AKYAZI
Yaz Kur'an kursları bu yaz Diyanet TV'de

Özgür Adımlar
Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Yılı Yaz Kur’an kurslarında Covid-19 salgını nedeniyle eğitimler uzaktan eğitim yoluyla,  29 Haziran 2020 tarihinden itibaren 6 hafta süreyle Diyanet TV'den uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.
 
Yaz Kur’an kursu eğitim programları Diyanet TV ekranlarında 29.06.2020 tarihinde başlayacak ve 6 hafta boyunca devam edecek. Eğitimler, üç farklı programdan oluşacak.
Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmek isteyenler için "Yaz Kur’an Kursları Kur’an Öğreniyorum", B- Kur’an-ı Kerim okumayı bilen bununla beraber okuyuşunu güzelleştirmek ve tecvit öğrenmek isteyenler için "Yaz Kur’an Kursları Kur'an Okuyorum", İtikat, ibadet, siyer ve ahlak derslerinden faydalanmak isteyenler için "Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum" adları altında dersler gerçekleştirilecek.
 
Öğrenci kayıt ve takip işlemleri 22.06.2020 tarihinden itibaren Başkanlığımız web sayfası (www.diyanet.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Öğrenci veya velilerin online kayıt yapması personel tarafından teşvik edilecek.
 
Yaz Kur’an kurslarında görev yapmış olan tüm personel daha önceki yıllarda yaz Kur’an kurslarına iştirak eden öğrencilere veya velilerine ulaşarak kayıtların yaptırılması ve eğitimin tamamlanması hususunda yönlendirmelerde bulunacak.
 
Yaz Kur’an kursları uzaktan eğitim tanıtım videosu ve tanıtım kartlarının WhatsApp ve diğer sosyal medya aracılığı ile tüm personele, velilere ve öğrencilere ulaştırılması sağlanacak, ayrıca müftülükler tarafından da hutbe, vaaz vb. yollarla vatandaşlarımıza gerekli duyurular yapılacak.
 
EHYS üzerinden kayıt yaptıran öğrencilere en yakın müftülüğe başvurmaları halinde yaz Kur’an kursu kitapları ücretsiz olarak verilecek. Bununla beraber ilgili linkte kitapların PDF formatına da erişilebilecek.
 
Eğitimin sonunda sistemde kayıtlı öğrencilere isteğe bağlı olarak EHYS üzerinden test usulü online değerlendirme yapılacak olup başarılı olanlara e-başarı belgesi verilecek.
 
Diyanet TV üzerinden yayınlanacak olan dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler Diyanet TV YouTube kanalı vasıtasıyla ilgili eğitim videolarına erişebilecekler.
 
DİYANET TV YAZ KUR'AN KURSU DERS PROGRAMI  
 
KUR'AN ÖĞRENİYORUM
09.30 - 11.00
DİNİMİ ÖĞRENİYORUM
09.30 - 11.00
KUR'AN OKUYORUM
17.00 - 18.30
DİNİMİ ÖĞRENİYORUM (TEKRAR)
17.00 - 18.30
Marmara Göz
Yaz Kur'an kursları bu yaz Diyanet TV'de
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Karcı 4 yıl önce2020-06-27 07:55:46

Keşke diyanet tv frekanslarını da paylaşsaydınız...

0
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden