YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Türkiye’nin İlk 500 ve İkinci 500 listesine girme başarısı gösteren firmalar arasında ATSO’ya kayıtlı 5 firma yer aldı.

22-07-2022 17:51:00 - AKYAZI
Türkiye’nin İlk 500 ve İkinci 500 listesine girme başarısı gösteren firmalar arasında ATSO’ya kayıtlı 5 firma yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu açıklandı.

Özgür Adımlar
Araştırma sonucuna göre  açıklanan listede Akyazı TSO’ya kayıtlı 5 firma yer aldı.
 
Sakarya’dan  57  firmanın bulunduğu listede İLK 500’de Akyazı ‘da bulunan Asaş Alüminyum Sanayi  ve Ticaret Anonim Şirketi , Yazaki Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bulunurken,
 
İkinci 500 listesine Akyazı’dan Della Gıda Sanayi  ve Ticaret Anonim Şirketi, Subor Boru Sanayi  ve Ticaret Anonim Şirketi ve Çak Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi listeye girme başarısı gösterdi.
 
İSO İkinci 500’ün üretimden net satışları 2021'de yüzde 77,5 artarak 339,2 milyar TL’ye yükseldi. 2021'de listeye 137 yeni sanayi kuruluşu girerken, 2020 araştırmasıyla kıyaslandığında ise Sakarya özelinde 2 firma listeye ilk kez girme ve 6 firma sıralamasını yükseltme başarısı gösterdi. 2 firma İlk 500 listesinden ikinci 500 listesine düşerken, 10 firma da sıralamada geriledi.
 
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar; "İlk 500 ve ikinci 500 listesinde şehrimizden 57 firma en büyük ilk 1000 sanayi kuruluşu içinde yer almayı başardı. Ben inanıyorum ki Odamıza kayıtlı olupta gelecek dönemlerde listeye  girecek olan  firmalarımız çok daha fazla olacaktır. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üreten geliştiren tacirlerimiz ve ticaret erbaplarımızın sanayicilerimizin yanında olacağımızı burdan birkez daha dile getirmek isterim.
 
Şehrimizin sanayide, tarımda, turizmde, ülke ekonomisine  büyük katkı sağladığını ifade eden Bayraktar  üretimin ve istihdamın, ihracatın öncüleri olan bu işletmelerimiz şehrimizin kalkınmasına büyük katkı sunmaktadır. Bu vesile ile firmalarımızın başarılarında payları olan üretmekten hiçbir zaman bir adım dahi geri atmayan sanayicilerimize ,idari kadrolarına  ve tüm çalışanlarına  teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Akgün Restoran Çorba
Türkiye’nin İlk 500 ve İkinci 500 listesine girme başarısı gösteren firmalar arasında ATSO’ya kayıtlı 5 firma yer aldı.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)