Aydın Metal
10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Termal Otelin Temeli Bu Yıl Atılıyor

18-04-2019 16:19:59 - AKYAZI
Termal Otelin Temeli Bu Yıl Atılıyor

Akyazı'da Taşburun ve Salihiye Mahalleleri arasında inşaa edilecek Termal Otel'in temeli bu yıl içinde atılacak.

Hardal Burger Akyazı
Akyazı’da girişimci işadamları tarafından kurulan 10 K Grup Şirketi ortakları, Akyazı'da dev yatırımla 5 yıldızlı Termal Otel ve Uluslararası Kongre Merkezi inşaa edecek olan EMSEY Termal Enerji Sağlık Gıda İçecek Turizm A.Ş'nin Genel Müdürü Yunus Durmaz'ı ziyaret etti.
 
Ziyarette şirketin ilçede yapacağı termal otel ve uluslararası kongre merkezi yatırımı konuşuldu.
 
EMSEY Termal Genel Müdürü Yunus Durmaz, 5 yıldızlı termal otel ve kongre merkezi inşaatı ile ilgili tüm süreçlerin tamamlandığını ve bu yıl içinde temelin atılacağını söyledi. Projenin tamamlandığında Akyazı'ya, Sakarya’ ya ve ülkemiz turizmine büyük değer katacağını vurgulayan Durmaz; "Termal sularımız çıkardık ve her şeyimiz hazır dedi. Çıkarılan termal sulardan bir tanesinin aynı zamanda içilebilir özelliği de var. Bu Türkiye'de içilebilir termal su grubu alanında bu bölge için bir ilktir. İnşaat ruhsatı için belediyeye başvurumuzu yaptık ve bu hafta içinde inşaat ruhsatımızı almış olacağız. 2019 yılında temel atarak projemize başlayacağız. İki yıl gibi bir sürede projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Termal tesisimiz bölgenin yıldızı olacak" dedi.
 
Ayrıca planlanan projenin Sakarya’nın, Sakarya’ da yaşayan tüm vatandaşlarımızın projesi olduğunu vurgulayan Durmaz, Sakarya’mızla bu projeyi hep birlikte gerçekleştireceğiz, dedi.
 
Özellikle Projenin ülke ekonomisine ve Sakarya ekonomisine doğrudan ve dolaylı sağlayacağı katkıya da değinen Durmaz, projenin bölge istihdamına sunacağı katkıyı özellikle vurguladı.
 
Termal otel projesi dışında şirketin Akyazı’da JEOTERMAL SERACILIK gibi farklı projelerde geliştirdiğini, bu projeler içinde hazırlıkların hızlı şekilde devam ettiğinden bahsedildi.
 
AKYAZILILARIN GURUR DUYACAĞI BİR TESİS OLACAK
 
Termal Otel için Akyazı'yı tercih etmelerinde ki en önemli etken olarak ilçenin doğal dokusu, çevresi ve ulaşımın çok güzel olmasını gösteren Genel Müdür Yunus Durmaz, şunları kaydetti; "Bu özellikleri Akyazı'yı çok özel ve değerli kılıyor. Biz bu güzelliği gördük. Yatırım yapmaya uygun gördük. Projemiz sayesinde Sakarya’mızı ve Akyazı’mızı ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımı sağlanacak olup, Dünya Turizm Sektöründe Sakarya’mızda bu proje sayesinde yerini alacaktır. 5 yıldızlı Termal Otel'in ve uluslararası Kongre Merkezinin Akyazı'nın gelişimi ve geleceği açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Proje bittiğinde Akyazılıların gurur duyacağı bir yer haline gelecek. Tesisimizde yerli ve uluslararası büyük şirketler toplantı ve organizasyonlarını gerçekleştirebilecek."
 
BAŞKA YATIRIMLARINDA GELMESİ İÇİN ÖNCÜLÜK YAPIYORUZ
 
Termal Otel'in yanı sıra bölgeye yatırım çekmek için de çalışmalarının olduğunu vurgulayan Durmaz; "
 
'Biz buraya yatırım yaparken aynı zamanda farklı gruplarında buraya yatırım yapmasını teşvik ediyoruz. Birçok yatırımcı grupla da bu konuda görüşmelerimiz oluyor. İstiyoruz ki Sakarya’mız ve Akyazı’mız TERMAL VE SAĞLIK TURİZMİNDE bir marka ve sürdürülebilir termal destinasyon merkezi olsun.
 
Biz bölgenin termal su potansiyelini, coğrafi güzelliğini, ulaşım imkanlarını, Sakarya’mızın sahip olduğu değerlerini yapacağımız projemiz sayesinde bir çok platformda tanıttık ve tanıtmaya da devam ediyoruz. "Siz de gelip burada termal otel, tesis veya seracılık gibi yatırımlar yapabilirsiniz" dedik. Bölgeye yatırım çekmek için de uğraşıyoruz. Bölgeye gelecek yatırımlar Akyazı'nın gelişimine katkı sağlayacak" diye konuştu.
 
10 K Grup adına konuşan Engin Kocakuzu ise Termal Otel projesinin üzerinde çalışılmış büyük bir proje olduğunu ve ilçeye birçok alanda katkı sağlayacağını söyledi. Kocakuzu; " Yatırımın ilçemize gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim. Projeyi detaylı inceleme fırsatı bulduk. İlçemiz için bir değer olacağını düşünüyoruz. İlçemizde tüm vatandaşlarımızın projeye sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bölgemize marka değeri katacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra hem inşaası hem de işlediği zaman boyunca ilçe halkımıza doğrudan fayda sağlayacağını düşünüyoruz. İlgi ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ederiz. “ dedi. 
Marmara Göz
Termal Otelin Temeli Bu Yıl Atılıyor
Marmara Göz
Termal Otelin Temeli Bu Yıl Atılıyor
Termal Otelin Temeli Bu Yıl Atılıyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks