Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Taşburun da Aile İçi İletişim Semineri

11-12-2019 12:57:58 - AKYAZI
Taşburun da Aile İçi İletişim Semineri

Akyazı Taşburun Şehit Ali Cami Konferans salonunda velilere aile içi iletişim semineri verildi.

Özgür Adımlar
Seminer saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı. Programın sunumunu Akyazı Nevruz Banoğlu İlkokulunda görevli Sınıf Öğretmeni Bayram Kaya yaptı. 
 
Ailede Anne yeri gelir evladına gözünü verir Baba Aileyi dışarıdan gelebilecek olan tüm tehlikelerden korur ailenin yuvada rahat ve huzurlu yaşamasını Sağlar, kısaca Ailede Anne içeride Baba ise dışarıda aldığı tedbirler ile Aileyi her türlü tehlikelerden koruyan güçtür.
 
Bayram Kaya Anne babanın ailedeki yeri konulu seminerde “Çocukları yerine göre serbest bırakalım kendilerine öz güvenleri artsın çocuk bazı şeyleri kendi başına başarabildiğini bilmeli sorumluluk sahibi olmalı. Örneğin bir çocuk kendi yemeğini dersini yatağını ve hatta ayakkabılarını kendi bağlamalı. Bütün bunları tek başına yaparsa kendini başarılı ve sorumlu hissettiği gibi kendisine olan öz güveni de artar.
 
Bütün bunları onların yapmasına engel olur ve sen yapamazsın gibi sözlerle engellersek çocuklar bu davranışlar nedeniyle kendilerinin başarısız olduğunu ve hiç bir şey yapamayacağı düşüncesine kapılarak kendini geliştiremez. Bu nedenle çocukları biraz özgür bırakmalı. Çocuklar üzerinde aşırı derecede koruyucu olmayın önemsiz olaylarda dahi çocuğunuz size sığınmasın baskı altındaki çocuk içine kapanır ve başarısız olur. Kendini toplumdan soyutlar. Belki de ileriki yıllarda bu çocuklar Allah korusun madde bağımlısı ve diğer kötü alışkanlıklar bile edinebilir çünkü kendine güveni yoktur.
 
Çocuklardan Kapasiteleri dışında başarı beklemeyin ders yaptıkları yerde asla ve asla televizyon seyretmeyin yapılan bir araştırmada sokak çocuklarının % 90 ı aile kavgası eşlerin boşanması kısaca aile içindeki şiddetler çocukları sokaklarda madde bağımlısı haline getirmektedir.
 
Çocukların her isteği yerine getirmekte doğru değildir. Aile içinde anne veya babanın birinin evet diğerin hayır demesi çocuğun şımarık ve yaramaz olacağı gibi başarısız olmasına etkendir.
 
Biz nasıl Bir Aileyiz çocuklarımız Ailelerinden ne bekler? Ailenin evlatlarına en büyük hediyesi Anne ve Baba birbirini sevmeleridir. 
 
Siz değerli velilerden bizim öncelikle isteğimiz ve istirhamımız çocuklarımıza sahip çıdamanızdır terbiye evde eğitim okulda başlar geleceği emanet edeceğimiz gençlerimizi birlikte yetiştirelim katılınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz. “ dedi
 
Düzenlenen seminere Taşburun Mahalle Muhtarı Bilal Türker ve çok sayıda bay bayan öğrenci velileri katıldı.
UB Group
Taşburun da Aile İçi İletişim Semineri
Güven Yapı
Taşburun da Aile İçi İletişim Semineri
Taşburun da Aile İçi İletişim Semineri
Taşburun da Aile İçi İletişim Semineri
Taşburun da Aile İçi İletişim Semineri

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden