İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı

30-01-2020 12:02:14 - AKYAZI
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı

Akyazı'da uzun yıllardır konuşulan 'hasarlı okullar' konusunda Milli Eğitim Bakanlığı önemli bir adım attı.

Hardal Burger Akyazı
Hafta sonundan bu yana yıkılacak okullarda taşınma işlemleri başladı. Yıkım kararı alınan tarihi Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi'nde de taşınma çalışmaları başladı. 
 
Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir,  yaptığı açıklamada, ilçedeki iki okul için yıkım kararı çıktığını söyledi. Can güvenliği açısından öğrencilerin belirlenen okullarda sıkıntı yaşamadan eğitimlerine devam edeceğini kaydeden Özdemir; "Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet Ortaokulu'nda dönüşümlü eğitim alacaklar. Batakköy'deki Kız Meslek Lisesi taşınınca Nisan ayındaki ara tatilde lise öğrencilerimiz burada eğitime devam edecek. Ara tatile yetişirse hemen taşıyacağız. Alaağaç İlk ve Ortaokulu ise Karaçalılık'ta eğitime devam edecek. Öğrencilerimiz hiç bir mağduriyet yaşamayacak" diye konuştu.
 
Hüzünlü Veda 
 
Akyazı Fatih Mahallesi Muhtarı Ramazan Gören mahalle sınırlıları içinde bulunan Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi gelerek taşınma işlemlerinde muhtarlık olarak yardıma hazır olduklarını belirterek” 1973 yılında eğitim hayatına başlayan tarihi lise yıkılacak. Burada çok kıymetli abilerimiz büyüklerimiz eğitim öğrenim gördü. Benim için de yeri çok ayrı. Muhtarlık seçimini vatandaşlarımızın takdiriyle burada kazandım. İnşallah en kısa sürede daha güzel bir okul yapılır “dedi
 
Fatih Mahallesinde 1953 yılında Ortaokul olarak eğitim hayatına başlayan Akyazı Lisesi 1973 yılında Lise olarak eğitim öğretim devam ederek günümüze kadar birçok başarıya imza attı.
 
1989 Yılında Şırnak ‘ta terörle mücadele sırasında şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Halil İbrahim Sert ‘in adı 1997 yılında Sakarya Valiliği'nce Anadolu Lisesi'ne verilmişti. 
 
Nuri Kuru
Marmara Göz
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı
Akgün Restoran Çorba
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı
Tarihi Lisede Taşınma İşlemleri Başladı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Murat 5 yıl önce2020-02-01 10:32:21

İyi güzelde taşınsın peki çocuklar cumhuriyet ortaokulunu ortak paylaşakcakmış saat 13:30 okula gidecekler akşam saat 8:30 çıkacaktır bu çocuklar hangi ara yemek yiyip ders yapıp hangi ara dinlenip uyuyacaklar hiçbir sosyal aktiviteleri olmayacaktır bu binayı ilk dönem başlamadan boşaltsaydılarya

0
-0
Mustafa genç 5 yıl önce2020-02-01 00:02:34

Orada 1990 yılında okurken futbol sahamıza depremde yıkılan okulun temeli atıldı temel kazısı yüzme havuzu gibi su doldu. Beyler buralar yarım metre kazsanız su çıkan yerler okulları zemini kayalık yerlere yapınız ve Selçuklu mimarisi ile yapınız. Okulum adına çok üzüldüm.

0
-0
VATANDAŞ 5 yıl önce2020-01-31 10:15:15

vay be bende bu okulda okudum.haberi okuyunca duygulandım

0
-0
Mehmet gülşen 5 yıl önce2020-01-30 22:48:26

46 yaşındayım cok muktarlar gördüm ama ramazan kardeşimiz gibi ğenç dinamik fevkalada çanışkan vadandaş için elinden gelenin en iyisini yapan kardeşimize başarilar saygılarımızı sunuyiruz gülşen ailesi olarak

0
-0
HUZUR 5 yıl önce2020-01-30 19:03:17

VAY BEEE HÜZÜNLENDİM DESEM YERİDİR.VAKTİ ZAMANINDA BENİMDE ÇOK ÖZEL VE GÜZEL ANILARIMI TAŞITAN OKULDU.

0
-0
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup