Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Patlama davasında çıkan karara tepki

28-02-2022 23:53:20 - AKYAZI
Patlama davasında çıkan karara tepki

Hendek'teki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin davada sanıklara verilen hapis cezaları ölenlerin ailelerinin tepkisini çekti.

Hardal Burger Akyazı
Hendek ilçesi Yukarıçalıca Mahallesi mevkiinde 3 Temmuz 2020'de meydana gelen 7 kişinin hayatını kaybettiği, 127 kişinin de yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin davada bugün karar açıklandı.
 
Mahkeme heyeti, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan sanıklar fabrika sahiplerinden Yaşar C. ve Ali Rıza Ergenç C'yi 16 yıl 3 ay, Hasan Ali V'yi 12 yıl 6 ay ve tutuksuz sanıklar Erşan Ö, Asiye A, Aslı B. ve Ahmet Ç'yi 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.
 
Tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak Hasan Ali V'nin tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanık Yaşar C'nin bu halinin devamına hükmetti.
 
ÖLEN İŞÇİLERİN YAKINI TEPKİLİ
 
Patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar'ın ablası Hatun Tepeçınar ile ölen Halis Yılmaz'ın babası Muammer Yılmaz, verilen cezalara tepki gösterdi.
 
Müşteki avukatlarından Can Atalay, "Direndiler ama buraya kadar değil. Biz daha yeni başladık. Bu feryada kulak verin." dedi.
 
Avukat Gülşen Uzuner de ailelerden hiçbirinin sevdiklerinin yasını tutamadığını aktararak, "Aileler kendi yoksulluklarını, kendi yoksunluklarını dayanışma ile çözmeye çalıştılar. Herkese seslenmeye çalıştılar. Haklılığımızı görün, yanımızda durun, çocuklarımızın hesabı sorulsun diye." ifadesini kullandı.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
dedektif 2 yıl önce2022-03-01 08:59:06

soma da 8 yıl önce 300 den fazla madenci hayatını kaybetti işletme sahibi 20 yıl hapis cezası aldı şimdi dışarıda zaten. bu fabrikanın sahibi de diyor ki beni tutuksuz yargılayın. dosya yargıtaya gittikten sonra zaten tahliye edilir. yargıtay sonrası cezası ne olur bilemem. haberde taksirle adam öldürme yazıyor da ortada bilinçli taksirle adam öldürme var gibi. mahkeme sanığı korumuş. neden acaba?

3
-0
halkcı 2 yıl önce2022-03-01 00:28:24

nasıl bir ülke olduk, ne ceza yiyen sanık-sanıklar mutlu, ne ölenlerin yakınları, herkes adalet arıyor, esnaf adalet istiyor faturaları kabarık, asgari ücretli 2. aydan itibaren maaşı harçlık oluyor mutsuz, emekli huzursuz, köylünün ürünü para etmiyor, doğalgaz, benzin her gün rekor kırıyor, boşanmalar artmış, her gün kadın cinayeti, hırsızlık, uyuşturucu zirve yapmış.

2
-0
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks