Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Otomobilde ikinci elde fahiş fiyatlar düşündürüyor

06-06-2020 11:40:27 - AKYAZI
Otomobilde ikinci elde fahiş fiyatlar düşündürüyor

Koronavirüs salgınıyla birlikte otomobil fabrikalarının kapanması nedeniyle ikinci el otomobile talep arttı.

Hardal Burger Akyazı
Son birkaç aydır ikinci el otomobil fiyatlarındaki fahiş artış sıfır araç alamayıp ikinci el otomobil alma düşüncesinde olan vatandaşları düşündürdü.
 
Koronavirüs salgını dolayısıyla otomobil fabrikalarının kapanmasının talepleri ikinci ele yönlendirdiği değerlendirilirken ikinci el araçlarda fahiş artışlar yaşanıyor.
Mayıs ayı enflasyonu geçen yıl aynı döneme göre,  yüzde 11,39 olurken bazı ikinci el araçların fiyatları neredeyse yüzde yüz arttı. İlan sitesinde iki ay önce 130 bin lira istenen bir araçtan bugün 150 bin lira talep ediliyor.
İkinci el ikinci el araç fiyatlarının geçen yıla göre arttığını kaydeden galericiler,
 
Özellikle internet üzerinden arabalarını satışa sunan insanların, diğer araç ilanlarına bakarak ciddi anlamda ’satılırsa’ düşüncesiyle üzerine 10-15 bin lira gibi rakamlar eklediğini ifade ediyor.
 
Bunun da piyasayı yanılttığını anlatan galericiler; "
Geçen yıla oranla, aynı segment araçların fiyatlarında, bu yıl en az 15- 20 bin liralık bir artış oldu. Fiyat artışının sebebinin ise internet sitelerindeki ilanlar. Aracını satan kişiler, araç özelliklerini baz almadan, internet sitelerindeki fiyatlar üzerinden satışa çıkarıyor. 2020 yılında arabalar pahalı bir şekilde sezona başladı. 2020’de ikinci el fiyatların artışı sorulmakta. Buna mantıklı bir açıklama yapamıyoruz. Çünkü Türkiye’de beklenen ekonomik artış olmadı. Memurlara yapılan zamlar belli. Sıfır araba fiyatları belli.Ama ikinci el oto fiyatları artmaya devam etti. Bizim yaptığımız araştırma ve tespitler özellikle internet üzerinden arabalarını satışa sunan insanların diğer araç ilanlarına bakarak ciddi anlamda ’satılırsa’ düşüncesiyle üzerine 10-15 bin lira gibi rakamlar eklemesi. İlan sitelerine yeni bir özellik geldi. ’Arabaların bilgilerini girin, size ortalama fiyat verelim’ denilmekte. O site, minimum ve maksimum olarak yazılan araçların fiyatlarını alıp ortalamasını vermekte. Bu da piyasayı yanıltmaktadır. Dolayısıyla fiyatların da artmasına sebep olmaktadır" diyor.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Hendek 4 yıl önce2020-06-07 18:29:35

Ben 5 ay önce aldım 19.5 şimdi aynı arabanın değeri 24 25 bence çok saçma yok onun arabası bu kadar yapıyorsa benim bu kadar yapar mantıgı

0
-0
Öğretmen 4 yıl önce2020-06-07 17:24:57

Biniciler sitelere yüksek fiyatla koyuyor da galericiler aynı atabayı 10 binlira düşük mü koyuyor. Galerilerde yüksek kohuyor.

0
-0
. . . . . 4 yıl önce2020-06-07 09:33:35

Bu piyasa'yi galeri'ciler , al sat'cılar , keyfe keder'ci satıcılar , ya satılır'sa diyen toplum bu hale getirdi kimse kusura bakmasın bizi corona öldürmedi belki ama bu kendi insan'ımız hayatı zorlaştırarak öldürecek bu kadar'da olmaz ki

0
-0
İslami düşün 4 yıl önce2020-06-06 21:14:26

Hiçbir araba hak ettiği fiyattan satılmadı. Araç fiyatları 3, 5 sene önce aldıkları sıfır fiyatın neredeyse iki katı. Evet. İlan siteleri çok etkili. Çünkü ben arabamı satarken piyasasını nereden bileyim. Mecbur ortalama bir fiyat bilmem gerekiyor. Galericiler neden şikayetçi onu da anlamış değiliz.

0
-0
Akyazıdan 4 yıl önce2020-06-06 13:02:30

Ev ve araba fiyatları ucuz krediler yüzünden pahalılandı. Geçen ay Akyazı'da 220 bine baktığım evi şimdi mütahit efendi 280 bin istiyor. Düşünsenize arada fark 60 bin. Bir ayda ne oldu acaba? Araba fiyatlarıda modeline göre pahalılandı. Düşecek diye bekleyenler. Türkiye'de çıkan fıyat düşme ihtimalı varmıdır?

1
-0
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks