10 K Grup
Ellidört Park

Ömer Seyfettin Kitaplarında Müstehcen yazılar

25-01-2017 13:17:45 - AKYAZI
Ömer Seyfettin Kitaplarında Müstehcen yazılar

Ortaokul öğrenci velisi Ömer Seyfettin in bazı kitaplarında bulunan Müstehcen yazılara tepki gösterdi

Özgür Adımlar
Sakarya Akyazı'da bir Ortaokul'da okuyan öğrencinin velisi “ Ömer Seyfettinin bazı kitaplarındaki müstehcen yazılar 10-12 yaşındaki kız öğrencilerine okutuluyor” diyerek tepki gösterdi. BİMER ‘ e şikayette bulundu. Akyazı MEB ilçede sözlü olarak öğretmenleri uyararak söz konusu kitapların okutulmamasını istedi.
 
Veli sosyal medyada paylaşarak ayrıca tepki gösterdi
 
İşte o paylaşım ; “ 10-12 yaşındaki kız öğrencilere Türkçe öğretmeni tarafından MEB'in 100 Temel eseri içerisinde yer aldığı gerekçesiyle edebi eser olarak sırayla okusunlar diye aldırılan "Ömer Seyfettin - Seçme Hikayeler" kitabından bir bölüm (Hikaye Adı: Beyaz Lale)... Bu eserler neredeyse tüm okullarda çocuklara okutuluyor! “ ( AŞAĞIDA FOTOĞRAFI YER ALAN ) Çocuklarımıza bu tür şiddet ve sapıklık içerikli kitapların okutulmaması için Ömer Seyfettin'in şiddet ve porno içerikli ilgili kitaplarının (Bomba - Beyaz Lale vb.) okullarda yasaklanması için BİMER ve MEB' e başvuruda bulundum. Konuyla ilgilendiklerini gösteren cevap da geldi. Lütfen bu mesajı paylaşın ve siz de çocuklarınızı emanet ettiğiniz okullara konu hakkında hassasiyetinizi bildirin!
 
Kitaplar Milli Eğitim’in tavsiye edilen 100 kitap listede orta öğretimde
 
İLÇE MİLLİ EĞİTİM DURUMA EL ATTI
 
İlçe Milli Eğitim müdürlüğünden edindiğimiz bilgilere göre bu şikayet ardından tüm okullara söz konusu müstehcen içerik içeren kitapların okutulmaması konusunda uyarı yapıldığı ve konunun ilgili bakanlığa dilekçe ile bildirileceği öğrenildi.
 
İşte o kitap içinde yer alan yazılar ; 
UB Group
Ömer Seyfettin Kitaplarında Müstehcen yazılar
Güven Yapı
Ömer Seyfettin Kitaplarında Müstehcen yazılar
Ömer Seyfettin Kitaplarında Müstehcen yazılar

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Batan gemide kaybolan Sakaryalı gencin babasından suç duyurusu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks