Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Oda Başkanları Bankalara Çağrıda Bulundu

22-03-2017 16:19:37 - AKYAZI
Oda Başkanları Bankalara Çağrıda Bulundu

Akyazı Oda Başkanları basın açıklaması yaptı

Hardal Burger Akyazı
AKYAZI ODA BAŞKANLARININ İMZALADIĞI BASIN AÇIKLAMASI
 
BANKALARA KİM DUR DİYECEK ?
 
Akyazı Mevcut Esnaf Odaları olarak,   KOSGEB'in 50 bin lira üst limitli "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği Kosgeb kanalıyla Faizsiz can suyu kredileri adı altındaki kredilerin, Akyazı Esnafları tarafından kullanımı doğrultusunda biz oda başkanları ve yönetim kurullarımızla yapılan toplantılar neticesinde verilen  20-25-30-40-50 bin TL lik faizsiz kredilerde anlaşmalı bankalar tarafından esnaf ve sanatkarlarımızın müracaatı neticesinde zorluklar çıkarılmaktadır.
 
Bankaların kredi kayıt bürosunda kredi tarihçelerinin olmaması, puanlarının düşük olması, kredi başvuru sayısının fazla olması, önceki kredilerinde gecikmelerin tespiti, kanuni takiplerinin, icra kayıtlarının kapatılmış bile olsa protestolu senet veya çek kayıtlarının mevcudiyeti, borçlanma oranlarının yüksekliği, mali verilerinin yetersizliği ve son dönem mali verilerinin önceki dönemlere göre düşmüş olması gibi gerekçelerle hak kazanan Akyazı Esnaf ve Sanatkârlarımıza iş ve işlemlerini zorlaştırdığı, hatta kredi başvurularının büyük bir bölümünü reddettiği bilgilerini de almaktayız.
 
Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğini almaya hak kazanan KOBİ'lerin bankalarda işlemlerinin zorlaştırıldığı, kredi başvurularının büyük bir bölümünün reddedildiğini belirterek, Kredi işlemlerinin kolaylaştırılması için bankalara, Akyazı’dan çağrıda bulunuyoruz. Lütfen bankalarımız KOBİ'lere zorluk çıkarmasın.
Ülkede yaşanan olumsuzluklara rağmen, biz Esnaf ve Sanatkârımızın yanında olduğunu hissettirmek ve ekonomiye biraz olsun canlılık sağlayabilmek adına büyük bir özveriyle çalışırken, bankaların bu tutumları biz oda başkanlarını üzmektedir. Biz Akyazı’da mevcut Esnaf Odaları olarak elimizden geleni, üstümüze düşeni yapıyoruz. Bankalarında bu süreçte ellerini taşın altına koyarak, Krediyi hak eden Kobilerimize krediyi vermek için biraz daha esnek davranmasını istiyoruz.
 
Bankaların kredi tahsis politikaları ve uygulamalarının da bu başarıyı önemli ölçüde etkileyecektir. Bankaların kredi politikalarında işletmelerin lehinde yeni düzenleme yaparak, Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz desteğinden yararlanma hakkını kazanan tüm işletmelere kredi kullandırmalarını talep ediyoruz.
Bankalarımızın da bu çağrıya duyarsız kalmayacağını umuyoruz. 
 
Esnaf Oda Bşk. Emin Üstün, Gıda Mad. Oda Bşk. Mustafa Demiralay, Şoförler ve Oto. Oda Bşk. Hikmet Özgür, Manif. Kav. Konf. Oda Bşk. İsmet Öztürk, Berberler Oda Bşk. Hasan Cengiz ,Madeni San.Oda Bşk.Hayri Curoğlu, Bakkallar Oda Bşk.Hüseyin Kaliç, Ağaç İşleri Oda Bşk.Turhan Gürel bankaların bu çağrıya duyarsız kalmayacaklarını ümit ettiler.
UB Group
Oda Başkanları Bankalara Çağrıda Bulundu
Marmara Göz
Oda Başkanları Bankalara Çağrıda Bulundu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks