Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

O karar sektörü zor durumda bıraktı; 28 bin lira ceza kesiliyor

17-02-2022 13:26:15 - AKYAZI
O karar sektörü zor durumda bıraktı; 28 bin lira ceza kesiliyor

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 3 bin 500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da kantara girmesi zorunluluğu kararı sektörü zor durumda bıraktı.

Hardal Burger Akyazı
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ağırlığı 3 bin 500 kilogram altında kalan kamyonet tescilli hafif ticari araçlara getirilen kantara girme zorunluluğu, yaşanan yoğunluk ve hususi kullanımın çok olması nedeniyle iptal edilmişti. Fakat sektör temsilcileri 3 bin 500 kilogram ve üzeri ağırlıkların da yetersiz olduğu görüşünde.
 
'3 BİN 500 KİLOGRAM BİZİM İÇİN YETERSİZ'
 
Sektör temsilcileri konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede alınan kararın mağduriyet oluşturduğuna dikkat çekti. 3 bin 500 kilogram ağırlığın kendileri için yetersiz olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, "Bizim hazır gıda sektöründe kullanmış olduğumuz altı tekerlekli kamyonetlerin 3 bin 500 kilogram taşıma hakkı var. Ama burada aracın ağırlığı zaten 2 bin 800 ile 3 bin kilogram arasında değişiyor. 3 bin 500 kilogram taşıma hakkı bizim için yeterli değil. Bizim talebimiz ise bu miktarın 5 bin 500 ile 6 bin kilogram arasında olmalı. 3 bin 500 kilogram bizler için yetersiz çünkü biz kantara her girdiğimizde tonaj cezası ile karşı karşıya kalıyoruz. Tonaj cezası da 28 bin TL civarında" ifadelerini kullanıyor.
 
'AĞIR CEZALARLA KARŞILAŞIYORUZ'
 
Kararla birlikte ağır cezalarla karşılaştıklarını belirten yetkililer, "Günümüzün maliyetlerinde mazot, lastik, araç bakımı, eleman ve diğer maliyetleri göz önünde bulundurduğumuzda biz 500 kilo ile bu araca dağıtım yaptıramıyoruz, maliyetlerimizi karşılamıyor, maliyetler giderlerimizin üstünde kalıyor. Maalesef biz bu araçları 5 bin 500 ile 6 bin kilogram yük ile çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu yük ile çıktığımız zamanda da trafik polisleri her aracımızı kantara çekiyor. Kantar cezaları da ağır. Biz bununla ilgili bir yasal düzenleme istiyoruz. Bugün taze gıda dağıtımı yapan herkes bu durumdan mustarip" değerlendirmesinde bulunuyor.
 
Yetkililer, "Biz bu dağıtımı kamyonlar ile yapamıyoruz çünkü kamyon yasak saatine saatine takılıyoruz. Kamyonlar saat 10:00'na kadar şehir içi trafiğine giremediği için burada bu sefer böyle bir sorun ile karşılaşıyoruz. Orda bu seferde kamyon yasak saatine takıldığımız için ceza alıyoruz" ifadelerini sözlerine ekledi.
UB Group
O karar sektörü zor durumda bıraktı; 28 bin lira ceza kesiliyor
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş 2 yıl önce2022-02-17 13:38:53

10:00’na :)

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group