Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

MUDURNU DERE YATAĞINDA BÜYÜYEN AĞAÇLAR KESİLİYOR

21-04-2018 18:27:49 - AKYAZI
MUDURNU DERE YATAĞINDA BÜYÜYEN AĞAÇLAR KESİLİYOR

Akyazı D140 Karayolu kenarında bulunan Mudurnu Deresinde büyüyen ağaçlar kesildi

Özgür Adımlar

Sakarya Valiliği, DSİ, Karayolları, Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü ve Milli Emlak tarafından Mudurnu Deresi kenarında başlatılan ağaç kesme çalışmaları resmi olarak başladı. Mudurnu Dere kenarı ve civarında gövdesi büyüyen ağaçlar dere yatağının yönünü değiştirmemesi ve taşkınlara sebebiyet vermemesi için kesiliyor. bazı sitelerdeki haberde “ Bir garip kesim, Bu ağaçları kim kestirdi ?, Kimler nereye götürdü ? manşeti atılarak algı operasyonu yapıldı. Yine aynı haberde mahalle muhtarlarının ağaçların kesimi hakkında bilgilerinin olmadığına yer verildi.

MUHTARLARIN BİLGİSİ VAR

Haber öncesi yapılan araştırmada Akbalık ve Bedilkazancı Muhtarlarının konu hakkında detaylı bilgi sahibi olduğu öğrenildi. Akbalık Mahalle Muhtarı Rüstem Bilgi Nanba ve Bedilkazancı Muhtarı Mustafa Demir yaptıkları açıklamada “ Her şey resmi damgalı devletin izninde yapılıyor. Mudurnu deresi kenarında gövdesi büyüyen ağaçların dere yatağına zarar vermemesi için ağaçlar kesildi. Farklı bir durum söz konusu değil. Ama bazı gazetecilerin yaptıkları bu etik olmayan davranış bizleri üzdü. Bizi bilgimiz olduğu halde bilgisi yokmuş gibi yansıttılar. Yanlış “ ifadelerini kullandılar.

YALAN HABER YAPAN GAZETECİLERE DAVA AÇACAĞIM

Ağaçları kesen firma yetkisi İbrahim Aygün Akyazı Haber ofisine gelerek resmi makamlardan imzalanan belgeleri paylaştı. Aygün burada gösterilen belgelerin üst yazıları ilgili makamlarda olduğu belirterek “ Akyazı hudutları içerisinde kalan Cola Turka ve Aydın Örme arasında kalan Mudurnu Deresi kenarında bulunan ağaçların bedel tespiti Karapürçek ve Akyazı şefliği dahilinde yapılmıştır. Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü, Akyazı Mal Müdürlüğü, Sakarya DSİ 3.Bölge Müdürlüğü, Akyazı Kaymakamlığı, ve Sakarya Valiliğinin emirleriyle bu ağaç kesim çalışması yapılmıştır. Ağaç kesimi ve nakli Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü kontrolünde gerçekleşmektedir.

Ayrıca Aygün provokatif içerikli  yalan haber yapan gazeteciler hakkında yasal işlem başlatarak dava açacağını söyledi.

Ürdüç
MUDURNU DERE YATAĞINDA BÜYÜYEN AĞAÇLAR KESİLİYOR
Akgün Restoran Çorba
MUDURNU DERE YATAĞINDA BÜYÜYEN AĞAÇLAR KESİLİYOR

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden