Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

Kyk Yurdu Yeterli Sayıya Ulaşırsa Açılacak

06-08-2019 13:57:32 - AKYAZI
Kyk Yurdu Yeterli Sayıya Ulaşırsa Açılacak

Kapatılma kararı alınan ve yeni dönem için kayıt alımına kapatılan Akyazı KYK Yurdunun yeterli öğrenci sayısına ulaşıldığında açılabileceği bildirildi

Hardal Burger Akyazı
Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında Akyazı ve Karasu’da bulunan KYK yurtları kapatılmıştı.
 
Akyazı'da 400 kişilik öğrenci yurdunun kapanmasının ardından mevcut öğrencilerin Hendek yurtlarına yönlendirildiği belirtilmişti.
 
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık, kapatılma kararının mevcut öğrencilerin mağduriyetlerine neden olacağı gibi yeni öğrencilerin ve de açılacak fakültenin de olumsuz etkileyeceğini söylemişti.
 
İlçede büyük tepkiye neden olan KYK yurduyla ilgili AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Mesut Ekrem, yapılan görüşmeler sonrası KYK yurdunun açılacağını bildirdi. Yurdun yeterli öğrenci sayısına ulaştığında açılacağını kaydeden Ekrem, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve AK Parti İl Başkanı Yunus Tever'e teşekkür etti. 
 
Yurdun yeterli öğrenci sayısına ulaştığında açılacağı ifade edilirken kayıda kapatılan yurda öğrencilerin nasıl başvuru yapacağı merak konusu oldu. 
 
Öte yandan Akyazı MYO'ya 240 öğrenci kontejyanı verildi. Akyazı MYO'yu tercih eden öğrenci sayısına göre yurdun açılacağı belirtiliyor.
Akgün Restoran Çorba
Kyk Yurdu Yeterli Sayıya Ulaşırsa Açılacak
Marmara Göz
Kyk Yurdu Yeterli Sayıya Ulaşırsa Açılacak

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks