Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Kurslarımızla Köylerdeyiz

24-03-2021 16:36:36 - AKYAZI
Kurslarımızla Köylerdeyiz

Akyazı'da Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan "Kurslarımızla Köylerdeyiz Programı" kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Özgür Adımlar
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen  "Kurslarımızla Köylerdeyiz Programı" kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Şerif Ahmet Gezen ve Akyazı  Anadolu Kalkınma Vakfı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dursun Ali Yaman koordinesinde; ilçemizde görev yapan muhtarların katılımıyla Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyon binası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, hayat boyu öğrenme faaliyetleriyle, okullar dışında evde, işte, hayatın her alanında, farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini arttırmak ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliklerini geliştirerek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmenin hedeflendiğini kaydetti.
 
380'E YAKIN KURS PROGRAMI HAZIRLANDI
 
Bilginin daha geniş kitleler tarafından paylaşılmasının eğitimde fırsat eşitliğine ve sosyal adalete katkı sağlayacağını belirten Özdemir; "Hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin geniş kitlelere ulaştırılmasıyla da toplumda hayat boyu öğrenme kültürü ve farkındalığının oluşturulması sağlanacaktır. Kırsal kesimde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik bahçecilik, hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı, gıda ve tarım teknolojileri, sığır yetiştiriciliği, koyun yetiştiriciliği, kümes hayvanı yetiştiriciliği, arıcılık, meyvecilik, sebze yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, ağaç ve bağ budamacılığı, tarım makinaları bakımı ve peynir üretimi gibi 380'e yakın kurs programı hazırlanmıştır.
 
BİLİNÇLİ ÜRETİCİ SAYISI ARTACAK
 
Söz konusu kursların tanıtılması ve köy merkezlerinde açılması amacıyla, Bakanımız Sayın Ziya Selçuk tarafından köy muhtarlarımıza hitaben bir mektup ve broşür gönderilmiştir. Tamamen vatandaşlarımızın ilgi alanlarına hitap eden bu kurslarımızda, tarım ve hayvancılıkla ilgili yeni teknolojiler tanıtılacak, sağlıklı besin üretme, verimli mahsul elde etme yolları gösterilecektir. Bu programlar vasıtasıyla kaynakların ve arazinin doğru kullanılması da öğrenilecektir. Böylece bilinçli üreticilerimizin sayısı artacak; bu da üretimin artmasına ve sınırlı kaynaklarımızın doğru kullanılmasına fayda sağlayacaktır.
 
İŞBİRLİĞİ YAPILACAK
 
Bu çerçevede; millî eğitim müdürleri ile halk eğitimi merkezi müdürleri, muhtarlarımızla iletişime geçerek köylerin istek ve ihtiyaçlarına göre kurs planlaması yapacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatı birimleri başta olmak üzere ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile irtibata geçilerek eğitici görevlendirmesi gibi alanlarda iş birliği yapılacaktır. Köy okulu, köy odası gibi mekanlardan da kurs merkezi olarak yararlanılabilecektir" ifadelerini kullandı. 
Marmara Göz
Kurslarımızla Köylerdeyiz
Marmara Göz
Kurslarımızla Köylerdeyiz
Kurslarımızla Köylerdeyiz
Kurslarımızla Köylerdeyiz
Kurslarımızla Köylerdeyiz
Kurslarımızla Köylerdeyiz
Kurslarımızla Köylerdeyiz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden