İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Kurbanlıkları basküle çıkarıp öyle alın tavsiyesi

27-06-2022 11:36:36 - AKYAZI
Kurbanlıkları basküle çıkarıp öyle alın tavsiyesi

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kurbanlık alacaklara 'baskül ile alın' tavsiyesinde bulundu.

Hardal Burger Akyazı
Mustafa Yıldız, açıklamasında, kurbanlık hayvan seçtikten sonra değeri konusunda ayakta dış bakıyla yapılan değer tespitlerinde yanılmaların çok olduğunu ifade etti. Kurbanlıkların baskül ile tartıldıktan sonra alınması tavsiyesinde bulunan Yıldız; "
 
 
Eskiden maalesef bu kadar baskül yoktu. Kurbanlık hayvan alırken hayvanın kilosunu dış bakı bakılarak tahmin edilirdi.  Bazen satıcı yanılırdı bazen de alıcı yanılırdı. Baskül kurbanlık hayvanların fiyatının tespitinde büyük kolaylıklar sunuyor. Baskülle ilgili olarak diyanet dinen bir sakıncası olmadığını beyan etti. Diyanetin baskül ve tartıyla ilgili görüşü aşağıda paylaştığım gibidir.
 
Kurbanlık hayvan, kilo birim fiyatı belirlenmek suretiyle canlı olarak tartıyla alınıp satılabilir. Ayrıca, toplumda herhangi bir aldatma, kargaşa ve ihtilafa yol açmayan yaygın bir uygulama varsa, kurban edilmek üzere satın alınmak istenen hayvanın karkas halindeki kilo birim fiyatı önceden belirlenmek şartıyla, kesildikten sonra tartılarak parasının ödenmesi yoluyla da satılabilir. Ancak bu şekildeki satışın geçerli olması için kesimden önce taraflar arasında akdin tamamlanması gerekir. Ayrıca kurbanın kelle, paça ve sakatat gibi bazı yerlerinin satıcıda kalması şart koşulmamalıdır. Şimdiden halkımızın çok güzel bir bayram geçirmelerini dilerim" dedi. 
UB Group
Kurbanlıkları basküle çıkarıp öyle alın tavsiyesi
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
KEREM 2 yıl önce2022-06-27 16:24:22

Dinimiz gereği doğru olan bu zaten. Kimsenin hakkı geçmez.

0
-0
fakir 2 yıl önce2022-06-27 15:07:09

eskiden baskül mü vardı. fakirdik hepimiz

1
-0
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks