Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Kurban pazarlığında el sıkışmak yok

25-06-2020 14:02:46 - AKYAZI
Kurban pazarlığında el sıkışmak yok

Özgür Adımlar
Kurban pazarlarında uzun süre el sıkışarak yapılan geleneksel elle pazarlık yani tokalaşma görüntüleri, bu bayramda koronavirüs tedbirleri kapsamında olmayacak.
 
İslam aleminin iki büyük bayramından olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar bu sene de kurbanlık fiyatlarında sıkı pazarlığa girişecek.
 
2020 takvimine göre 30 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarları kurulmaya başlanırken, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında Kurban Bayramı ve öncesinde hayvan satış yerleri için gerekli önlemler de alındı.
 
BU SENE KURBAN PAZARLIĞINDA TOKALAŞMAK YOK
 
Buna göre Kurban Bayramında gelenek haline gelen el sıkışarak pazarlık yani tokalaşma, bu sene olmayacak.
 
SATIŞ ALANLARINDA UZUN SÜRE KALINMAYACAK
 
Hayvan satış alanının etrafı sınırlandırılarak, insan kalabalığını önlemek için hayvan ve insanların giriş-çıkışına uygun kontrollü kapılar oluşturulacak. Hayvan satış yerleri içinde uygun yönlendirmeler yapılacak. Hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişi sağlanacak. Müşterilerin, hayvan satış alanlarında uzun süre kalmamaları için uyarılar yapılacak.
 
MASKE TAKILACAK
 
Hayvan satış alanı içerisinde ulaşılabilir yerlerde el yıkamak için lavabolar oluşturulacak. Satış alanlarında maske takılacak. Maske nemlendikçe ya da kirlendikçe yeni bir maske ile değiştirilmesi sağlanacak. Yeni maske takmadan önce ve sonra el antiseptiği kullanılacak. Kesim yapılacak yerler önceden planlanarak, standartları kontrol edilecek ve yetkilendirilecek.
 
KESİMLER RANDEVU İLE YAPILACAK
 
Hayvan kesim yerleri bulunmayan ilçe veya yerleşim birimlerinde yetkililer standartlara uygun mobil hayvan kesim yerleri oluşturacak. Hayvan kesim yerleri önünde kalabalık oluşumunu önlemek için kesimler randevu ile yapılacak. Kasaplar; su geçirmeyen önlük, maske, eldiven, su geçirmez çizme kullanacak.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden