Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Koronaya bağışıklık sağlayan gen bulundu

17-01-2022 10:33:02 - AKYAZI
Koronaya bağışıklık sağlayan gen bulundu

Corona virüsünün bazı insanlarda nasıl daha hafif geçtiğini inceleyen bilim insanları dikkat çekici ve hayati bir geni keşfetti.

Hardal Burger Akyazı
2019'dan beri dünya çapında 5.5 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsünün bazı insanlarda nasıl daha hafif geçtiğini inceleyen bilim insanları dikkat çekici ve hayati bir geni keşfetti.
 
Corona virüsü salgınının başından beri kamuoyunda sıklıkla bahsi geçen, “Covid-19 testi pozitif çıktı ama semptomları çok hafif” olarak duyduğumuz insanlarla ilgili yeni bir özellikle daha keşfedildi. İsveç’te yapılan bir araştırmada Covid-19’a “doğuştan bağışıklığı” olan kişilerde yeni bir gen keşfedildi.
 
İsveç’in saygın kurumlarından Karolinska Enstitüsü’nde görevli bilim insanları, Covid-19 bulaşmasını engelleyen yeni bir gen keşfedildiğini duyurdu. Uzmanlar, bu genin SARS-CoV-2 virüsünü yok edecek proteini üretmek için vücuda bilgi gönderdiğini açıkladı.
 
“YÜZDE 20 DAHA HAFİF GEÇİRİYOR”
 
Uzmanlar ataları Afrika’dan gelen her 10 bireyden 8’inde bu genin bulunduğunu aktardı. Bu genin olduğu kişilerde Covid-19 hastalığının yüzde 20 daha hafif geçtiği de kayıtlara geçti. Bilim insanları bu genin virüse karşı bir ilaç geliştirmekte kritik bir önemi olduğunu açıkladı.
 
İsveç’te yapılan ve Nature Genetics’te yayınlanan araştırmada her üç “beyaz Avrupalı”dan birinde bu genin bulunduğunun da altı çizildi. Araştırmayı yöneten isimlerin başında gelen McGill Üniversitesi’nden Brent Richards, “Covid-19’a karşı yeni ilaç geliştirirken genetik risk faktörlerini anlamaya başlıyoruz” dedi.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
mulayim 2 yıl önce2022-01-17 10:58:59

yeni zamli elektrik faturalari gelmedi. hele bi gelsin o zaman tekrar arastirma yapsinlar. akyazinin tum genleri degisecek.

1
-1
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden