Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Klonlanmış telefonlar kapatılacak

08-07-2019 18:01:55 - AKYAZI
Klonlanmış telefonlar kapatılacak

Klonlanmış telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Bir yıl içinde 250 TL yatırarak telefonlar yeniden kullanılabilecek.

Özgür Adımlar

TBMM'ye verilen yeni ekonomi paketi teklifiyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Klonlanmış telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Bir yıl içinde 250 TL yatırarak telefonlar yeniden kullanılabilecek." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ekonomi ağırlıklı yeni bir torba yasanın ayrıntılarını açıkladı. Mehmet Muş, Varlık barışını 6 ay daha uzatmayı teklif ediyoruz. Yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılmasını teklif ediyoruz. Klonlanmış telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Bir yıl içinde 250 TL yatırarak telefonlar yeniden kullanılabilecek." diye konuştu.

 
İşte Mehmet Muş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
 
Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz. Yedek akçe olarak ayrılan oranları Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale getiriyoruz. Yüzde 10 olarak yedek akçenin ayrılmasını teklif ediyoruz.
 
KLONLANMIŞ IMEI TELEFONLAR 4 AYDA KAPATILACAK
 
Yurda farklı şekilde sunulmuş, klonlanmış IMEI ile kullanılan telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Telefonların sisteme dahil olması için bir yıl içinde 250 TL yatırılması halinde sisteme entegre edilecek. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra yurda sokulan klonlanmış IMEI'ye sahip telefonlar hiçbir şekilde iletişime açılmayacak.
 
"BENZER BİR SİSTEM..."
 
Yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılmasını teklif ediyoruz. Mali sistemde bulunan firmaların borçlarının yapılandırılması için bir düzenleme getiriyoruz. Geçmiş dönemde İstanbul Yaklaşımı olarak yapılan buna benzer bir sistem kurulmasını öngörüyoruz.
 
"KANUNSUZ DEĞİL"
 
2 yıllık sürede şirketler kanunda belirtilen şartlar içinde müracaat etmesi halinde belli başlı teşvikler olacak ve borçlar bankalar tarafından yapılandırılacaktır. Burada bir çerçeve anlaşması ortaya konacaktır. Merkez Bankası Başkanı'nın görev değişikliği kanunsuz değil.
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks