Ne cezalar ne dubalar çözüm olmadı. Dubaları ezerek kaldırımlara parklar devam ediyor.Yayaların geçemeyeceği şekilde yapılan parklar ise yayaları bezdirdi.
Kaldırım işgalleri, Akyazılıları çileden çıkartıyor. Akyazı’da' kaldırımların yayalara ait yürüme alanları olduğu bilinci bir türlü oturmuyor. Araçlar kaldırımlara park ediliyor, yayalara yürüme alanı bırakılmıyor.
KALDIRIMLAR YAYALAR HARİÇ HERKESİN
Yaya kaldırımlarının işgal edilmesi dolayısıyla yollarda yürümek mecburiyetinde kalan insanlar, hem trafiği hem de kendi can güvenliklerini tehlikeye atıyor. Kaldırımı kullanamayan yaya, yola iniyor. Akyazı’nın birçok yerinde yayalar kaldırımı kullanamıyor. Kaldırım ve caddelerde direk, duba, çöp tenekesi ve park etmiş araçlara vatandaşın tepkisi giderek artıyor.
DUBALAR YETERSİZ KALDI
Akyazı Belediyesi’nin yol kenarlarına park edilmesini engellemek amacıyla koyduğu dubalar yetersiz kaldı. Kaldırımlara yapılan işgaller vatandaşların yaya yolunda yürümelerine engel olurken, yetkililerin bu tür işgallere göz yumması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar kaldırımların duyarsız vatandaşlar tarafından gasp edilmesine son verilmesini istedi. Diğer taraftan bazı esnaf işyeri önlerini gereğinden fazla çıkıntı yapınca yaya vatandaş ve aileler durumu yola inmekte buluyor.