ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

KADES Akyazı'da tanıtıldı

25-11-2020 17:23:03 - AKYAZI
KADES Akyazı'da tanıtıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle Akyazı'da kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması tanıtıldı.

Özgür Adımlar
Akyazı çarşı içinde kurulan stantta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Akyazı Jandarma Komutanlığı görevlileri, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddeti engellemek amacıyla kullanılan Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması hakkında vatandaşları bilgilendirdi.
 
 
Akyazı Çarşı içindeki programa Akyazı Kaymamı Yakup Güney, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Semih Gümüşbaş , Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü Komiser yardımcıları Uğur Aydemir ve Abdurrahman Öztürk katıldı.
 
KADES NEDİR?
 
KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.
 
KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.
 
KADES UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?
 
Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.
Güven Yapı
KADES Akyazı'da tanıtıldı
Marmara Göz
KADES Akyazı'da tanıtıldı
KADES Akyazı'da tanıtıldı
KADES Akyazı'da tanıtıldı
KADES Akyazı'da tanıtıldı
KADES Akyazı'da tanıtıldı
KADES Akyazı'da tanıtıldı
KADES Akyazı'da tanıtıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş Kemal 4 yıl önce2020-11-26 18:10:39

İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açanların kadına saygıdan bahsetmesi çok tuhaf. Samimiyetinize zerre miktar inanmıyorum Siyasal İslamcılar. İslama ve insanlığa en büyük zararı bu siyasal İslamcılar vermiştir.

2
-0
küçücekli 4 yıl önce2020-11-26 08:11:05

İnsana ve zavallı hayvanlara şiddete hayır , aciz olan şiddete başvurur , vicdanı olansa şiddet uygulayamaz, Birde '' HERKESİN VİCDANI KENDİ POLİSİDİR , POLİS ; VİCDANI OLMAYANLARIN KARŞISINDADIR '' Gazi M.Kemal ATATÜRK (1929) Nokta

0
-0
Aksakallı 4 yıl önce2020-11-25 19:58:17

Kadına şiddete hayır, erkeğe şiddete hayır, canlıya şiddete hayır. Bir meselenin çözümü için diğer tarafın sorununu da fikrini bilmek lazım. Bu devirde sadece kadından yana tavır alıp karşı tarafı mağdur etmek adalet değildir. Önce şiddetin doğru ve net tarif edilmesi lazım.

2
-0
Akyazılı 4 yıl önce2020-11-25 18:28:58

Kadına yönelik şiddet degil canlıya yönelik şiddete hayır olcaktı

2
-0
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)