ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

İMAR BARIŞINA İNCELEME

03-07-2019 12:04:21 - AKYAZI
İMAR BARIŞINA İNCELEME

Türkiye Geneli başlatılan 2017 öncesi yapıları kapsayan imar barışı uygulamasında 2017 sonrası binalara inceleme başlatıldı

Özgür Adımlar
31.12.2017 öncesi yapılan İzinsiz kat, ve ek balkon çıkıntı vb yapılarda imar affını kapsayan uygulamaya yoğun katılım olmuştu. İmar affını fırsat bilen bazı bina sahipleri kaçak kat çıkarak veya yeni ekleme yaparak 2017 öncesi yapılmış gibi gösterip imar affına kayıt yaptı. 
 
Devlet numaraları yemedi. Çevre ve şehircilik bakanlığı gelen dosyalarda şüpheli görünen veya ihbar edilen bazı binalarla alakalı inceleme başlattı. 
 
Çevre ve Şehircilik bakanlığı Akyazı Belediyesine 20 ‘ye yakın bina hakkında bilgi ve geçmiş belgelerini istedi. Çevre ve şehircilik bakanlığı incelemenin ardından bina sahipleriyle ilgili cezai işlem ve suç duyurusunda bulunması bekleniyor. 
 
Dışarıdan binalarını kaplayarak sanki kat varmış gibi gösteren veya photoshop la montaj yaparak bina varmış gibi olamayan kata imar affından belge almaya kalkan kişiler tespit edildi inceleme başlatıldı. 
 
Başvuran dosyalar titizlikle incelendiği öğrenildi. 
 
Devleti kandırmaya çalışanların atladığı bir durum var. Ankara’da oturan bir memur Google maps  Street View uygulamasıyla 2017 öncesi o sokaktaki bina durumunu rahatlıkla görebiliyor ve fotoğrafını alabiliyor.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
vatandaşş 5 yıl önce2019-07-04 18:32:29

köyde de street view alabiliyor mu gerçekten. varsa bizde görelim :)

0
-0
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup