Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

İmar barışı başvuruları için önemli açıklama

16-08-2018 16:34:42 - AKYAZI
İmar barışı başvuruları için önemli açıklama

Sakarya Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, imar barışına ilişkin hatalı veya eksik beyanda bulunanlar için güncelleme yolunun açıldığını duyurdu.

Özgür Adımlar
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İmar barışı sürecinde 8 Haziran tarihinden itibaren e-devlet sistemi üzerinden Yapı kayıt Belgesi başvurularını yapıp, başvurularla ilgili ödeme yapıldıktan sonra hatalı veya eksik beyanda bulunduğunu fark eden başvuru sahipleri için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar sonucunda e-devlet sistemi üzerinden yaptıkları başvurular için güncelleme yolunun açıldığı kaydedildi. 
 
Düzeltme işlemlerinin yine e-devlet sistemi üzerinden önceden yapılan başvurular üzerinden ve vatandaşların beyanları üzerine yapılacağı ifade edilen açıklamada; "
 
E-devlet sayfasındaki imar Barış Başvurularının görüntülendiği sayfada ‘Güncelle’ komutu sayesinde 09.08.2018 tarihinden önce Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyan ile Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımız, gerekli düzeltmeleri yapabileceklerdir.
 
Değişikliğe onay verildiğinde, daha önce alınmış olan Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek, güncellenen başvuru için yeni bir belge üretilecektir.
 
Beyan edilecek yeni bilgiler yapı kayıt belgesi için daha önce yapılmış olan ödeme tutarını değiştirmeyen nitelikte ise işleme onay verdikten hemen sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilir. Söz konusu ödeme tutarını değiştirmeyen güncellemeler ada/parsel değişikliği, adres değişikliği, bağımsız bölüm sayısı değişikliği ile sınırlı tutulmuştur. 
 
Değişiklik yapılan durum yapı kayıt belgesi için daha önce yapılmış olan ödeme tutarını değiştirecek nitelikte ise, bu ödeme yapıldıktan ve doğrulanmış cep telefonu numarasına gelen kısa mesajdan sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi sistemden temin edilebilecektir." denildi.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sağlık Bakanı kararlı hastanelerdeki randevu sorununu çözecek
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks