Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

İLÇE GENELİNDE LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI

04-02-2020 21:43:27 - AKYAZI
İLÇE GENELİNDE LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI

Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri müdürlüğü ekipleri yaz dönemi için ilaçlama çalışmalarına başladı.

Hardal Burger Akyazı
Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri müdürlüğü ekipleri vatandaşların yaz dönemini sinek ve haşarat gibi canlılardan uzak bir şekilde geçirebilmeleri için kapalı kanal ve açık saha 1. Etap ilaçlama çalışmalarına başladı. Özellikle yumurtlama ve uyuklama döneminde olan sineklere karşı kapalı alanlar, açık ve kapalı kanallar olmak üzere dumanlama aletleriyle(sıcak ULV) ve açık kanal ilaçlama aletleriyle ilaçlanma işlemleri yapılıyor.
 
Sinek ve haşeratların Larva döneminde tamamen yok edilmesi amacıyla çalışma başlatan Akyazı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Çevre İlaçlama çalışması kapsamında; Kanalizasyon, atık su giderleri, lağım gibi kapalı kanalları yoğun olarak dumanla ilaçlayarak buralarda üreyen Sinek, Sivrisinek ve böcek yumurtaları, daha yumurta aşamasında iken yok ediyor.
 
Konu ile ilgili olarak bilgi veren Akyazı Belediyesi Sağlık işler Müdürlüğü yetkilileri “Bizler ne kadar ilaçlama çalışması yaparsak yapalım eğer vatandaşlarımız besicilik yapıyor ve ahır içinde ve dışında gübre biriktiriyorlarsa o ilaçlamanın etkisi olmuyor. Lütfen vatandaşlarımız gübre biriktirmesinler bahçelerindeki açık kanallardaki temizliğe dikkat etsinler. Ev bahçe, tarla gibi yerlerde su birikintileri olmaması yönünde hassasiyet göstersinler. Yaz boyunca sineksiz, böceksiz, haşeratsız tertemiz bir Akyazı istiyorsak bu konulara dikkat etmeliyiz. Larva ile mücadele çalışmalarımızın 1.etabı kapsamında kapalı kanalları yoğun duman ile ilaçlama çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz, gerekli ekipmanları ile birlikte tüm sokak ve bahçelerdeki sinek üretmesi muhtemel alanları sürekli olarak kontrol ediyor ve ilaçlıyorlar. Sinek, böcek, haşerat ve benzeri canlıların üremesini asgariye indirmeye çalışıyorlar.” dedi…
Güven Yapı
İLÇE GENELİNDE LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI
Ürdüç
İLÇE GENELİNDE LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE LARVA MÜCADELESİ BAŞLADI

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Dilek 5 yıl önce2020-02-04 22:40:20

Çok geç kalındı umarım her mahallesinde ilaçlama yapılır yaz gelecek ince sineklerden kurtulamadık

1
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden