10 K Grup
Ellidört Park

Havuza Akım Nasıl Geldi

24-06-2017 19:43:07 - AKYAZI
Havuza Akım Nasıl Geldi

Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesi şerefiye yolu üzerinde bulunan aquapark ta elektrik akımı gelmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi

Özgür Adımlar

NASIL AKIMA KAPILDILAR ?

Bayramın ilk günü resmi açılışı yapılacak olan havuzda tadilatların devam ettiği biliniyordu. Havuzun üst tarafında bulunan kata ızgara salonu için tadilat yapıldığı burada tahrip olmuş bir elektrik prizinin yalıtkan maddeye değmesi sonucu havuza elektrik akım geldi. Havuz içerisinde bulunan Nurullah Ünlütürk (16) akıma kapılınca yardım istedi. Yardım çağrısına arkadaşı Mert Kaliç(17) suya atladı. Akabinde işletme sahibi Mehmet Kaya (58) ve oğlu Kadir Kaya (29) suya atlayınca akıma kapıldılar. Havuzdan bir şekilde çıkan Zafer K. İse yaralı olarak hayatta kaldı. (Tedavisi sürüyor) Havuz kenarında bulunan diğer çocuklar ise havuz temizlik ekipmanlarıyla sudakileri çıkartmak isteseler de başarılı olamadılar. Yardım çağıran çevredekiler daha sonra şartelleri indirdiği ve akımı kestikleri öğrenildi.

Sağlık ekipleri ve olayı duyan kuzuluk esnafı olay yerine gelerek yaralıları yardım etmeye başladı sudan çıkartıldıklarında kalpleri duran 3’ü çocuk 5 kişiye sağlık ekipleri müdahale etsede hayata döndüremedi. Jandarma ekipleri Akyazı Savcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Görgü tanıkları dinlendi.Tesiste çalışan elektrik teknisyeni Kemal D. gözaltına alınarak sorgusunun ardından Akyazı Adliyesinde mahkemeye çıkartıldı. Bugün görülen mahkemede adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TADİLAT PROJESİ YOK

Aquaparkta sezon öncesi başlatılan tadilatla ilgili tadilat projesi olmadığı öğrenildi. Akyazı Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre işletmenin 2012 yılında Kuzuluk Belde belediyesinden ruhsat aldığı ve tadilatlarla ilgili izin ve proje yapmadığı belirtildi.

Tesis Akyazı Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlendi.

Güven Yapı
Havuza Akım Nasıl Geldi
Güven Yapı
Havuza Akım Nasıl Geldi
Havuza Akım Nasıl Geldi
Havuza Akım Nasıl Geldi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Yaylada ölü bulunmuştu; Betül toprağa verildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden