Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Gizli hat çekip kimyasal atıkları Mudurnu'ya boşaltıyorlar

13-11-2020 12:14:02 - AKYAZI
Gizli hat çekip kimyasal atıkları Mudurnu'ya boşaltıyorlar

ATSO Başkanı Z. Şinasi Bayraktar, arıtma tesisi gideri haricinde gizli bir hat çekerek kimyasal atıkların Mudurnu'ya boşaltıldığını söyledi.

Hardal Burger Akyazı
ATSO Başkanı Bayraktar, Akyazı'nın ticari potansiyeli ve yatırımcıya sunduğu olanaklarla ilgili açıklama yaptı.
 
Türkiye'nin her ilin, her ilçenin ticari olarak ayrı bir potansiyeli olduğunu kaydeden Bayraktar; "
 
Akyazı'nın tarımda, turizmde, sanayide ve daha birçok alanda potansiyelinin ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Buradan tüm iş dünyamıza seslenmek istiyorum. Akyazı genç nüfusa sahip bir İlçemiz, gelin bu genç nüfusu yatırımlar ile iş sahibi yapalım hem gençlerimiz, hem de yatırımcımız kazansın, kalkınan Akyazı olsun, Sakarya olsun büyüyen Türkiye ekonomisi olsun" diye konuştu.
 
GENÇ İŞSİZ ÖNEMLİ YER TUTUYOR
 
Türkiye’de son dönemde artan işsizlik oranlarında genç nüfusun önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti; "
 
Bu bizim bölgemiz içinde geçerli. Maalesef ki genç nüfusumuz olmasına rağmen üyemiz olan sanayi kuruluşlarımız kalifiye eleman ve ara eleman bulma noktasında sıkıntı yaşıyor. Mesleki eğitim Türkiye’de gerek eğitim, gerekse de ekonomi dünyasının en önemli konularının başında geliyor. Sistemin tüm çocukları lisans eğitimi almaya özendirdiği bir ülkede, herkesin yüksek tahsil yapma şansı istatistiki olarak mümkün görünmüyor. Özel üniversite sayısının da hızla artmasına karşın, üniversite mezunu işsiz sayısı her geçen gün çoğalıyor. Bununla birlikte iş dünyası, kalifiye ara elaman bulamadığından ve bu nedenle maliyetlerinin yükseldiğinden, bu durumun ekonomiye olumsuz katkı sunmasından şikâyetçi. Meslek Liselerinin ve mesleki olarak eğitim veren yüksek okullarımızın önemini dünyanın ve ülkemizin yaşamış olduğu pandemi günlerinde kendi çalışmaları ile yapmış oldukları maske, dezenfektan ve benzeri ürünleri yaparak hem okullarına hem de ekonomiye katkıda bulunarak meslek okullarının önemini bir kez daha gösterdiler..Bizlerde Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitime önem veren bir oda olmamız münasebeti ile okulların ihtiyaçlarını ve taleplerini her zaman karşıladık ve karşılamaya da devam edeceğiz."
 
 AKYAZI YATIRIMLAR İÇİN İDEAL KONUMDA
 
Akyazı'nın organik tarım, sera tarımı ve tarım sanayisi yatırımı için  ideal bir bölge olduğuna vurgu yapan Başkanı Z. Şinasi Bayraktar; "Akyazı  jeotermal kaynakları ve sulanan verimli arazileri sayesinde meyvecilik, sebzecilik, seracılık, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi yatırımları için  ideal  konumunda olan bir bölge. Seracılık projeleri ile ürün çeşidi ve miktarında hızlı bir değişim olacak. Akyazı ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak potansiyel var" diye konuştu.
 
YATIRIMLARIN GETİRİSİ DAHA YÜKSEK İLÇE
 
Akyazı yatırımcıların hammadde talebine hızlı, kolay ve yerinde ulaşma imkanı sağlamasından dolayı, yatırımların getirisi daha yüksek olan bir İlçe olduğuna dikkat çeken Bayraktar, şöyle konuştu; "
 
Akyazı'nın aynı zamanda metropollere olan yakınlığı ve geçiş noktaları üzerinde olması münasebeti ile ticari pazarlara ulaşmak isteyen yatırımcılara büyük imkanları sunmaktadır. Yatırımcılarımızı Akyazı’mıza davet ediyor ve gerekli teşviki almaları yönünde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.
 
MUDURNU DERESİ'NDEKİ KİRLİLİK
 
Başkanı Bayraktar, Mudurnu Deresinde yaşanan irili ufaklı toplu balık ölümleri ile ilgili açıklamalarda da bulundu.
 
Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti; "Daha önceki yıllarda Mudurnu deresindeki balık ölümleri ve akarsuların kirletilmesi ile ilgili mevcut sanayi kuruluşlarını defalarca ikaz ettiğini, arıtma tesislerinin düzenli bir şekilde çalışır hale getirerek akarsularımızı kirletmemeleri için Kurum olarak ta kendilerini uyarılarda bulunduk. Uyarılarda bulunmamıza rağmen ara ara gizlice zehirli kimyasal maddeleri derelerimize akıtmaları utanç vericidir. Bu konu hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sık sık kontrollerde bulunmaları için kendilerine ricada bulunduk.
 
Bölgemizdeki tüm fabrikaların arıtma tesisleri bulunmaktadır. Hepsinin arıtma tesislerini hem tam kapasite çalıştırmaları için hem de atıkları derelere boşaltmamaları için dolaştık.  Arıtma tesislerini tam kapasite çalıştırmama sebepleri maliyet ve elektrik giderlerinin yüksek oluşundan kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Arıtma tesislerinin çalıştırılması konusunda maliyetlerin düşürülmesi ile ilgili gerekli bilgileri ve belgeleri  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkililerine bildirdik.
 
GİZLİ HAT ÇEKEREK ATIKLARI MUDURNU'YA BOŞALTIYORLAR
 
Ya elektrikte indirim yapılmalı ya da düzenlemeler yapılarak arıtma tesisleri çalıştırılmalıdır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de denetimlerini düzenli bir şekilde yapmalıdır. Bütün sıkıntı maliyetlerin yüksek oluşu sebebiyle arıtma tesislerini çalıştırmayarak, arıtma tesisi gideri haricinde gizli bir hat çekerek kimyasal atıkları Mudurnu deresine akıtmaktadırlar. Ayrıca her zaman dile getirdik ve dile getirmeye devam edeceğimiz gibi İlçemizde  bir OSB’nin bulunmamasından kaynaklandığı görüşündeyim. Sanayileşme konusunda Sakarya’dan sonra en büyük sanayi kuruluşların Akyazı’da bulunuyor.
 
Çarpık sanayileşme sebebiyle bugün bu durumla karşı karşıya kaldık. Kuzuluk Sanayi alanları içerisinde bulunan 103 hektarlık alana ilaveten imar planın dışında bulunan 53 hektarlık alanında toprak kurulundan geçmiş olup yapılan ilave imar planı çalışmaları kapsamında plan bütünlüğü açısından Akyazı’mızın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır."
Güven Yapı
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden