Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi 'nde proje çalışmalarında görev yapan danışman öğretmenler Sezai Efe ve Şeyma Dayılar Türer ile Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi öğrencileri Serdar Gündoğdu, İrem Özdemir ve Nazım Efe Özcan tarafından hazırlanan iki proje, TÜBİTAK 2204 Proje Yarışması'nda İstanbul Asya Bölge Sergisine 2 proje ile katıldı.
Bu yıl 52. Si düzenlenen yarışmada, tarih ana alanı kültürel miras kategorisinde Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi 11/D öğrencisi Serdar Gündoğdu vepProje danışmanı tarih öğretmeni Sezai Efe'nin hazırladığı "Yakın Tarihte Anadolu'ya Göç Hikayeleri, Sakarya Örneği" adlı proje İstanbul Asya bölge elemelerinde ikinci olma başarısı gösterdi.
Proje Danışmanı Sezai Efe "Çalışmalarımızda Sakarya ilimizdeki dışarıdan ilimize göç etmiş 80 yaş üzeri büyüklerimizin göç hikayelerini onlarla görüşerek derledik bu çalışmaları kitaplaştırarak kalıcı bir eser haline getirmek istiyoruz, Bölge elemelerinde ikinci olma başarısını yakaladığımız için mutluyuz, hedefimiz seneye çalışmalarımızı daha da geliştirerek Türkiye derecesi yapmak" dedi.