Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Eylül'de hayata geçmesi planlanan koronavirüs tedbirleri

10-08-2021 09:31:29 - AKYAZI
Eylül'de hayata geçmesi planlanan koronavirüs tedbirleri

Koronavirüs tedbirleri arasında yasaklardan çok kuralların getirilmesi tartışılıyor.

Hardal Burger Akyazı
Yaz sezonunun sonuna yaklaşılması nedeniyle esnaftan eğitim kurumlarına kadar her kesimin merak ettiği koronavirüs tedbirleri arasında yasaklardan çok kuralların getirilmesi tartışılıyor.
 
Tüm dünyayı saran koronavirüse karşı Türkiye, gelişen sağlık sektörüyle birlikte verdiği güçlü mücadelesini sürdürüyor.
 
Dönem dönem alınan tedbirler ve esnemelerle vaka sayılarını bitirmeye çalışan Bilim Kurulu da sık sık alınması gereken önlemleri değerlendiriliyor.
 
Eğitime verilen aranın yanında gidilen tam kapanmalarla birlikte esnafı ve diğer birçok sektörü etkileyen kararlar, Eylül ayı için de merak konusu oldu.
 
EYLÜL AYINDA ALINMASI PLANLANAN TEDBİRLER
 
Yaklaşan Eylül ayında alınacak tedbirler arasında kapanmadan ziyade kurallar görüşülüyor. Kapalı mekanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu, aşılı veya aşısız kişi ayrımı yapılmasına dair tartışmalar masaya yatırılıyor.
 
TURİZMDE SÜREN TEDBİRLER VE ALINACAK ÖNLEMLER
 
Yaz sezonuyla birlikte canlanan turizm sektöründe hükümetin genel pandemi tutumunda bir değişiklik görülmese de, Eylül ayının ikinci yarısından sonra kapalı mekanlara yönelik kurallarda netleşmeye gidilecek.
 
ÖNCELİK OKULLARI AÇMAK
 
Öncelik okulların açılmasında olacak. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun ortak görüşü oluştu. Üniversite için yapılan planlama ilk ve orta öğretim için de aynen uygulanacak.
 
Uzmanlar, öğretmenlerin çoğunluğunun aşı yaptırdığını, öğrencilerin büyük bölümünde risk bulunmadığını belirterek, yüz yüze eğitim konusunda tavrın net olduğunu belirttiler. Üniversitelerdeki yüz yüze eğitim konusundaki hazırlıklar ise daha önceden başladı. Aşı yaptırmamış öğrenciler için PCR testi veya online eğitim gibi seçeneklerin tartışıldığı konuşuluyor.
 
VAKALARA BAKILACAK
 
Yapılan değerlendirmelerde eylülün ikinci yarısından itibaren metropollere göçün tamamlanacağı, vaka artışının bu dönemde önemli olacağı belirtiliyor. Okulların açılmasından önceki bu hareketliliğin sonucuna bakılacak. Vaka sayısındaki değişiklik ve sağlık kuruluşlarının yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranlarına göre yeni değerlendirmeler yapılacak.
 
KAMUYA TEST ZORUNLULUĞU
 
Okulların açılacağı tarihe kadar vaka sayısının 30 bini aşacağı ve dalgalanmanın durumuna göre planların revize edileceği belirtiliyor.
 
3 milyon 300 bin kamu çalışanının kapalı mekan çalışma düzenine geçişi sonrasında uygulanacak kurallar da ayrıca belirlenecek. Sosyal mekanlarda olduğu gibi bu çalışanlar için de ücretsiz PCR testinin zorunlu tutulacağı ve bu testlerin 2 günde bir tekrarlanacağı ifade ediliyor.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Akyazilim 3 yıl önce2021-08-10 19:51:34

Eğitimin ve ekonominin ne akdar geriye gittiğini hala anlamadınız virüs değil bzii stres parasızlık öldürecek çocukların 1.5 yılı çöp oldu yazık çok yazık tedbirli bise şekilde eğitim devam etsin kapanma olmasın

0
-0
Emine 3 yıl önce2021-08-10 13:55:24

Okullar açılmicak bak görürsünüz.ahada buraya yazdım.tekrar kapanma olcak.eskiden köpeğiniz aşılımı diye sorulurdu.şmdi halkımı ayırcaksınız sanki aşı olunca hastalık olmuyor.aşı kampanyaları yok şartları olmadı insanları kısıtlayıp zorda bırakmak daha kolay.yaptırcaksak hastane yakında.bune yav

1
-0
mısafır 3 yıl önce2021-08-10 10:13:26

yazın gezın eglenın turızm ayakta kalsın sıra kucuk esnafa gelınce yasaklar tekrar gelcekmı.şenlıklerden gerı kalma denızden gerı kalma avm ler dolu sonra vırus var, kul hakkını kımse dusunmuyor herkez kendını sorgulasa bu gala gelmezdık 5 sene surcek belkı bu durum ya bı duralım yerımızde herkez bı nefes alsın bence.

1
-0
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks