Aydın Metal
10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Eşin üzerine yürümek boşanma sebebi sayıldı

17-04-2021 10:31:25 - AKYAZI
Eşin üzerine yürümek boşanma sebebi sayıldı

Yargıtay, boşanma davasında üzerine yürüyen eşinden şikayetçi olan kadını haklı buldu.

Özgür Adımlar
Eş üzerinde baskı uygulamak için üzerine yürümeyi boşanma sebebi sayan Yargıtay’ın bu kararla kadına şiddet konusunda önemli bir adım attığını söyleyen Avukat Emir Akpınar, konuyla ilgili şunları söyledi:
 
"KARISININ ÜZERİNE YÜRÜYEN KOCA SUÇLU BULUNDU"
 
“Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 2016/327K. 2015/10721E. nolu kararına göre şiddet uygulamak üzere eşin üzerine yürümek şiddet sayılır ve boşanma sebebidir. Eşe karşı fiziksel şiddet uygulanmasını boşanma nedeni sayan Yargıtay, fiziksel şiddet konusunda tüm kadınlara destek olacak mahiyette bir karara imza attı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, şiddet uygulamak için karısının üzerine yürüyen kocayı suçlu buldu. Karısının üzerine yürümeyi boşanma nedeni kabul eden Yargıtay, bu kararıyla kadına karşı şiddet davalarında emsal bir karara imza atmış oldu. Şiddet tehlikesi altındaki kadınlar lehine bir karara imza atarak hiçbir şekilde şiddete geçit verilmemesi gerektiğinin altının çizildiği kararında, davalının davacının üzerine yürümesi fiziksel şiddete yönelik bir davranış olduğu kabul edilerek evlilik birliğinin sarsılması nedeniyle boşanma davasında, boşanma konusu davranışlardan sayıldı. Kararda davalının eşini başkalarının yanında azarladığı ve ona bağırdığı, eşine ve ailesine küfür ettiği, eşinin üzerine yürümek suretiyle fiziksel şiddete yönelik davranışlarda bulunduğundan hareketle ortak hayatın temelinden sarsıldığına dikkat çekildi. Gerçekleşen olaylar karşısında davacı kadının boşanma davasının kabulüne karar verilmesi gerekirken, delillerin takdirinde hataya düşülerek yazılı şekilde reddi doğru görülmemiştir."
 
"EVLİLİK BİRLİĞİNİ TEMELDEN SARSAN BİR KUSUR"
 
Akpınar, bu davranışı uygulayan tarafın evlilik birliğinde esas kusurlu taraf olacağını söyleyerek, “Söz konusu karar evlilik birliği içerisinde şiddete maruz kalan ve şiddet tehlikesi altında olan kadınlar bakımından önemli olacak mahiyettedir. Zira eşin üzerine yürümek suretiyle baskı kurmak ve fiziksel şiddet uygulama saikiyle eşin üzerine yürümek boşanma davasında evlilik birliğini temelden sarsan bir kusurluluk sebebidir. Yargıtay kararında da belirtildiği üzere bu davranışları uygulayan tarafın evlilik birliğinde esas kusurlu olan taraf olması sebebiyle haksızlığının ortaya konularak bu süreçte mağdur olan kadının mağduriyetinin de giderilmesi amacıyla boşanma davası nezdinde lehine hüküm kurulması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Hadi beya 3 yıl önce2021-05-02 12:45:12

VatandasKemal zannedersem senin sevgiye ihtiyacın var yorumlarindan bile anlasiliyor birde arap diye atif yaptigin konu cok yanlis turkler kadinlari olduruyor sen belliki dinden de uzaksin dinimizde eşler zaten Mevlamızın birer emaneti dir sen kendini ustun goruyorsun ama gercekten sen hic birseysin konustugunla yaptigin birbirini tutmuyor hakiki musluman kendini bilir vesselam yakinda sizin gibiler biz cocuk bakalim karilarimiz calissin der buda olmadi onlar yorulmasin biz dogum yapalim der

0
-0
Reizzz 3 yıl önce2021-04-21 09:24:35

Bakıyorum bazı insanlar rahatsız olmuş karardan. Rahatsız olanları yan kapıdan Afganistan'a yolluyoruz. Ben 7 sene Kanada'da yaşadım bırak üzerine yürümeyi kadın polisi arasa bu adam bana bağırdı dese hemen uzaklaştırma kararı veriliyordu. Medeniyeti öğreneceksiniz. Kimse kimsenin hanzoluklarina katlanmak zorunda değil. Bir erkek olarak kutladım kararı veren hakimleri. Hemen İslam'dan savunanlara da sözüm dini alet etmeyin her şeye. Gidin sünnete bakın. Hz Muhammed gibi davranın eşlerinize.

0
-0
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-04-18 22:44:24

Ne o taş fırın erkekleri zorunuza mı gitti? Adam/ er kişi hatuna saygı duyar. Cengizhan ne der eşi için? " Ben Han'ımeşim de benim HANım" der. Yani bizim köklerimiz kadını baştacı yapmış. Ama örneği Arap olanlar kadını insan yerine bile koymaz.

0
-0
Ekrem dertli 3 yıl önce2021-04-18 13:52:39

Tabikide kadına şiddete hayır ama velakin bu iyi bir karar değil sudan sebeplerden dolayı kadın ustum görüp kolaylıkla kendime öz güveni oluo boşanabilecek şiddetle kınıyorum!

0
-0
misafir 3 yıl önce2021-04-18 12:09:11

Hey gidi eski günlerim heyy dayak yer ağzımız burnumuz kırılırdı gıkımız çıkmazdı yuvamız çocuklarımız deyip hem bedenen hem ruhsal yönden çöktük oda yetmedi 50 sinden sonra boşanma azıcık aşım ağrısız başım bir hırka bir lokma bu şimdi yaşta hayat mücadelesi neymiş üzerine yürümüş suç sayılmış niye bizim canımız can değilmiydi hadi yine iyisiniz zamanın hanımları .bizede çile bülbülüm çileeee

1
-0
misafir 3 yıl önce2021-04-18 03:17:06

Ahh keşke 30 yıl önce böyle karar olaydıda ruh hastası kocalarda kendini bir şey sanmazdı zamanında yedik sopayı oturduk okadar çile cefa sonuç koca bir sıfır ellisinden sonra boşanma çektiğiğmiz açılar kar kaldı.hayata tutumaya çalış bir hırka bir lokma ortada kalan yine mazlum olan kadın neymiş üzerine yürümek boşanma sebebiymiş bizim canımız can değilmydi çile bülbülüm çileee

1
-0
Vatandaş 3 yıl önce2021-04-18 01:39:45

Kınıyorum evlilik konusunda kitabımız Kur'an-ı Kerim'de yazılanlar dikkate alınsın şiddete karşıyım fakat kadınları bukadar cesaretlendirmek topluma zarar veriyor.

0
-1
Alperen60 3 yıl önce2021-04-17 21:23:00

Yargıtayin baska isi yok bence evlilik yasaklansın o zaman bosanmayada luzum kalmaz isteyen ceker gider ortada kaln cocuklarada yargitay bakar

0
-0
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-04-17 21:06:27

Sevgiden saygıdan hoşgörüden bahseden ataerkil zihniyete bakar mısınız siz? Yargıtayı ve kadını suçluyorlar. İşte bunlar cani mahluklar. Ne demek eşinin üzerine yürümek? Bu insanlarla aynı havayı solumak bile eziyettir benim için. Kadına kalkan eller kırılsın.

0
-0
Ailenesevgigöster 3 yıl önce2021-04-17 17:38:52

Herşey boşanma sebebi olsun ki. Eşlerine herşeyi yapmayı normalleştirmesinler. Saygı sevgi çevçevesinde yürümeyen evlilik yürümesin. Ruh hastası güç gösterisinde bulunan kadın erkek farketmez. Fiziksel, piskolojik, duygusal, çoklu, cinsel şiddet ne olursa olsun. Sonucu aleyhine olmalıdır.

1
-0
Sanane 3 yıl önce2021-04-17 15:52:52

Herseybosanma sebebi olabiliyor da hani sahit bu devirde kimse kimseye sahit olmuyo kadin oluncede o sahit olmayanlar kadinin tabutunu kaldirmaya sahit oluyorlar birakin bu isleri

0
-0
Akyazı çarşı 3 yıl önce2021-04-17 14:21:32

Bu gidişle evli çift kalmıycak turkiyede sudan sebeblerle boşanan çok var olan çocuklara oluyor

1
-1
Vatandaş Kemal 3 yıl önce2021-04-17 13:26:06

Kadına şiddete hayır. Tebrik ediyorum Yargıtay ı bu kararından ötürü

0
-0
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks