İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Emeklilere ikramiye bayramı

08-06-2018 16:19:32 - AKYAZI
Emeklilere ikramiye bayramı

12.3 milyon emekli, ikramiye sevinci yaşıyor. Akyazı’da da emekli sandığı ve bağ-kur ve SKK emeklileri ikramiyelerini alıyor

Özgür Adımlar

Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri bin liralık ikramiyelerini dün aldı. Bugün de ödeme SSK emeklilerinin hesabına yattı

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarından önce biner lira ikramiye ödenmesini sağlayan düzenleme, yüzleri güldürdü. Emekliler, ilk ikramiyelerini de aldı. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri, bin liralık ikramiyelerini dün aldı. Sabah saatlerinde bankaya gelerek ikramiyelerini alan emekliler, yüzleri mutlu bir şekilde ayrıldı. Emekli ikramiyelerini aldıklarını söyleyen vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi. Bugün de SSK emeklilerinin hesabına bin liralık ikramiyeleri yatırıldı. 

DUL VE YETİMLERE HİSSESİ KADAR İKRAMİYE

Ancak dul ve yetimlere yatırılan ikramiyeler tartışma konusu oldu. “Bin TL ikramiye beklentisiyle bankaya giden” dul ve yetim aylığı sahipleri, 250-500-750 TL gibi rakamlarla karşılaştılar.  Dul ve yetim aylığı alanlarda hayal kırıklığı yaratan düzenlemenin nedeni torba tasarıya eklenen hüküm. Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramında bin lira ikramiye verilmesini sağlayan yasa maddesine eklenen hükme göre, “hak sahipleri hisseleri oranında, sürekli iş göremezlik geliri alanlar da gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında” ikramiye alacak. Buna göre, örneğin eşinden dolayı yüzde 50 hissesi oranında dul aylığı alanlar 500 lira, anne-babasından dolayı yüzde 25 yetim aylığı alanlar 250 lira ikramiye alabiliyor, İş göremezlik derecesi yüzde 60 olan ve bunun üzerinden gelir alanlara yüzde 60 düzeyinde bir başka deyiyle 600 lira, yüzde 75 olanlara ise 750 lira ikramiye imkanı sağlanıyor.

TEK BİR DOSYA ÜZERİNDEN İKRAMİYE 

Bayram ikramiyeleriyle ilgili tek sınırlama, hisse sınırlaması değil. Ayrıca birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara da en fazla ödemeye imkan veren tek bir dosya üzerinden ödeme yapılabiliyor. Buna göre de, örneğin bir kişi hem anne-babası üzerinden hissedar olarak emekli aylığı alıyorsa, hem de kendine ait bir emekli aylığı varsa, bu durumda kişinin emekli aylığı üzerinden ikramiye hakkı oluşuyor ve tek bir kere bin TL ikramiye ödeniyor.

Marmara Göz
Emeklilere ikramiye bayramı
Marmara Göz
Emeklilere ikramiye bayramı
Emeklilere ikramiye bayramı
Emeklilere ikramiye bayramı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks