ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER

25-02-2020 16:33:18 - AKYAZI
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER

Mehmet Niyazi Özdemir'in "Çanakkale Mahşeri" adlı kitabı ile ilgili söyleşi etkinliği gerçekleştirdi.

Özgür Adımlar
Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Akyazı Mehmet Niyazi Özdemir Kütüphanesinde, Mehmet Niyazi Özdemir'in "Çanakkale Mahşeri" adlı kitabı ile ilgili söyleşi etkinliği gerçekleştirdi.
 
Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin " Dört Dörtlük Söyleşiler" adlı özgün projesinin birinci etkinliği iki oturum halinde yapıldı. Birinci oturumda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülen Çakmak ve Kimya öğretmeni Güner Erdem başkanlığında öğrencilerle kitapla ilgili söyleşi yapıldı. İkinci oturumda değerli konuklar Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ve Tarihçi yazar İhsan Uzungüngör hocann katılımıyla söyleşi devam etti. Bu oturumda Gülen Çakmak, konuklara "Dört Dörtlük Söyleşiler" adlı kitap okuma ve söyleşi projesini tanıttı.
 
"Dört Dörtlük Söyleşiler, bir kitap okuma ve o kitapla ilgili söyleşi yapma etkinliği olup okuma alışkanlığını pekiştirebilmek, özgüven kazandırabilmek, edebi ve kültürel zenginlikleri tanıtabilmek amacıyla hazırlanmış bir projedir.
 
06 Ocak – 10 Haziran 2020 tarihlerini kapsayan bu proje "Dört Dörtlük Söyleşiler" adını verilmesinin nedeni; okumak için dört kitap belirlendi, bu kitapların söyleyişlerini de dört farklı mekânda gerçekleştirmeyi hedeflediler.
 
Okulun 9, 10, 11. sınıf öğrencileri, seçilen dört kitabın her biri için okul web sitesine başvurularını yapmaktadırlar.
 
Belirlenen tarihler arasında kitabı okuyan öğrenciler; söyleşiye katılabilmek için yazılı bir ön sınava tabi tutulmakta, ilk on beşte yer aldığında söyleşiye katılma hakkı kazanmaktadır.
 
Dört Dörtlük Söyleşiler projesinin ilk mekânı; Mehmet Niyazi Özdemir'in Çanakkale Mahşeri adlı eserinin konuşulduğu Akyazı olmuştur. Kitabın yazarının Akyazılı olması ve onun adını taşıyan kütüphanede bu söyleşinin gerçekleştirilmesi etkinliğe ayrı bir anlam katmıştır.
 
İkinci mekân, Ali Ural'ın Posta Kutusundaki Mızıka adlı eserin söyleşisinin yapılacağı Adapazarı olacaktır.
 
Üçüncü mekân da Geyve veya Taraklı olup Cemil Meriç'in "Bu Ülke" adlı eseri konuşulacaktır.
 
Sezai Karakoç'un "Monna Rosa"  adlı şiir kitabı da dördüncü mekân olan Sapanca'da yorumlanacaktır.
 
“Değerli Konuklar,
 
Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesinden Kimya öğretmeni Güner Erdem, ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gülen Çakmak, Arapça öğretmeni ve müdür yardımcısı Murat Özdemir; bu projeyi oluşturma ve yürütme aşamalarında bizden desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Muammer Hikmet, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz."
 
Daha sonra değerli konuk İhsan Uzungüngör hoca Akyazı, Sakarya, Çanakkale Savaşı ve Mehmet Niyazi Özdemir hakkında sohbet edildi. Türk Kahvesi ve lokum eşliğinde yapılan söyleşide İhsan hocayı ilgi ile dinleyen öğrencilerin soruları art arda sıralanırken hocanın verdiği cevaplarla hoş bir sohbet ortamı oluşturuldu. Hatta söyleşi esnasında hocanın kitabını bir öğrencimize hediye etmesi öğrenciler için hoş bir sürpriz oldu.
 
Söyleşinin sonunda plaket ve katılım belgesi takdimi yapıldı.
 
Mehmet Niyazi Özdemir Kütüphanesinde yapılan bu söyleşide, Katılımlarından dolayı Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir'e ve Tarihçi yazar İhsan Uzungüngör hocaya; katkılarından dolayı da kütüphane müdürü Halil Akkuş'a teşekkür edildi.
Akgün Restoran Çorba
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
Ürdüç
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER
DÖRT DÖRTLÜK SÖYLEŞİLER

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
MUALLİM 5 yıl önce2020-02-27 10:38:54

Akyazılı vatandaş.Çanakkale şehitleri ile irtibat halinde misin.Kimin yakasına yapışacaklarını biliyorsun.Neden yapışacaklarını da bir sor.Dünyaya ne faydanız var yazmışsın.Belli ki bunu anlayacak kapasiten yok.Senin gibi boş insanı bu eleştiriyi yazmak için klavye başına oturtmak ta bir başarıdır.

4
-0
Akyazili 5 yıl önce2020-02-27 02:35:41

Mahşer bırakın da dünyaya ne faydaniz var onu görelim. Aldığınız nefes haram be hepinizin. Çanakkale'de şehit olanlar 20 tırnağı ile yakaniza yapışacak öteki tarafta haberiniz yok? Ölümü anlatıp milleti kandirmaktan başka ne işe yarıyorsunuz acaba? Yatacak yeriniz yok!

0
-6
Fatih 5 yıl önce2020-02-26 11:53:09

tebrik ederim güzel bir program

4
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)