Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Deprem sonrası uzman isimden ilk açıklama

17-11-2021 16:47:15 - AKYAZI
Deprem sonrası uzman isimden ilk açıklama

Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, bu depremin Marmara Bölgesi'ndeki olası depremi tetiklemeyeceğini belirtti.

Hardal Burger Akyazı
Düzce'de meydana gelen 5 şiddetindeki deprem Sakarya dahil birçok ilde hissedildi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, bu depremin Marmara Bölgesi'ndeki olası depremi tetiklemeyeceğini belirtti.
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na göre saat 15.40'ta Düzce Merkez'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Düzce Valisi Cevdet Atay, 18,02 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle ilgili şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını açıkladı.
 
"MARMARA İÇİN TEHDİT OLUŞTURMUYOR"
Depremin ardından uzmanlar da canlı yayına bağlanarak, söz konusu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini değerlendirdi. Düzce'de meydana gelen depremin Marmara için bir tehdit oluşturmayacağını belirten Deprem Uzmanı Prof. Şükrü Ersoy, "Deprem İstanbul depremi değil, Marmara için tehdit oluşturmuyor" dedi.
 
"BU İSTANBUL DEPREMİ DEĞİL"
Prof. Ersoy, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
 
"Düzce'de biliyorsunuz 1999 Kasım ayında bir deprem olmuştu. Düzce deprem bölgesi. Bir önceki depremde Avcılar'dan depremi hissetmiştik. Deprem dalgalarında iletim daha kolay oluyor. Bazı kaynaklara göre 5.3, bazı kaynaklara göre 4.9 anladığıma göre İstanbul'dan Bolu'ya kadar hissedilmiş. Anca bu İstanbul depremi değil, Marmara'nın depremi değil. Marmara'da beklediğimiz deprem ayrı bir deprem. Düzce'nin depremi bu, bizi dolaylı yoldan etkiledi"
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden