İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Belgesi olmayanlar motor yağı değiştiremeyecek

10-11-2020 15:02:22 - AKYAZI
Belgesi olmayanlar motor yağı değiştiremeyecek

Araçların motor yağı değişiminde yeni döneme girildi. Belgesi olmayanlar motor yağı değiştiremeyecek.

Hardal Burger Akyazı
Motor Yağı Değişim Noktası (MOYDEN) izin belgesi alınması için son tarih 31 Aralık 2020.  Motor yağı değişimi yapılan işletmeler, 1 Ocak 2021 tarihine kadar bu yönetmelik hükümleri çerçevesinde il müdürlüğünden izin belgesi almak ve bakanlığın çevrimiçi programlarına kayıt olmakla yükümlü.
 
Aynı yönetmeliğin atık yağ üreticisinin yükümlülükleri başlıklı 8’inci maddesinin ikinci fıkrası doğrultusunda motor yağı değişimi yapan işletmelerin, atık Yönetimi Yönetmeliğinin 13’üncü maddesindeki hükümler doğrultusunda geçici depolama alanı kurması gerekiyor.
 
İşletmeler, motor yağı değişimini yaptıkları araçların bilgilerini Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) üzerinden bildirebilmeleri ve motor yağı değişim bilgilerinin içeren dokümanın fiziksel ya da dijital olarak araç sahibiyle paylaşılmasını sağlayacak donanımların (bilgisayar, internet bağlantısı gibi) işyerinde bulundurması gerekiyor.
 
Atık Yönetimi Yönetmeliği’nin 16’ncı maddesi gereğince mali sorumluluk sigortası yaptırılması gerekiyor. 
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş kemal 4 yıl önce2020-11-12 01:53:07

Valla bende Akyazıda adam gibi adam esnaf göremedim sadece ufak tefek işlerimi Akyazıda yaptırıyorum Geriye kalan bütün araçlarımın bakımını Adapazarında yaptırıyorum. Adamlar belliki paraya doymuş burnundan kıl aldırmıyorlar sorsan işleri çok ama araçlar günlerce yatıyor.işten anlayan varmı yok ke

0
-0
Motorcu İbne 4 yıl önce2020-11-11 01:52:31

Adayı bırak İstanbula giderim yine de Akyazıda soydurmam kendimi. Sen esnaf olamamışsın. Akyazılı sanayi ustalarının çoğu esnaf değil.

1
-0
Güveçlerli ibne 4 yıl önce2020-11-10 23:42:37

Kimse seni beklemiyo zaten akyazıda bende motorcuyum hiç durmadan vızır vızır çalışıyoruz sana kimsenin ihtiyacı yok nerde yaptırırsan yaptır hurdanı bizene

0
-4
Güvençler li 4 yıl önce2020-11-10 18:54:58

Yağı mağı bilmem akyazı sanayisinde birkaç tamirci dışında geri kalan ne kadar araç tamircisi varsa ve sende işten anlamıyorsan seni bir güzel soyup soğana ceviriyorlar. Allah korkusu kalmamış. Akyaziliyim ama yaklaşık 6 yıldır adaya giderim tamir için sağolsun iyi bir ustam var.

3
-0
Sokak köpeği altın ve paraların olduğu çantayı böyle götürdü
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks