Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

03-04-2018 18:29:48 - AKYAZI
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Doğan Eroğlu'nun belediyeye yönelik iddialarına yanıt verdi.

Özgür Adımlar
Akyazı Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi. Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Abdullah Hikmet Kurt, doğalgaz çalışmalarının ne aşamada olduğunu, Altındere ve Kuzuluk'un doğalazga ne zaman kavuşacağını, Altındere'nin alt yapı durumunu ve madde bağımlılığıyla mücadelenin devam edip etmeyeceğini sordu.
 
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise Altındere ve Kuzuluk Mahalleleri'nde doğalgaz çalışmalarının bu yıl içinde başlayacağını söyledi. 2. etap kanalizasyon ihalelerinin sonuçlandığını, bu yıl eksik olan yerlerin tamamlanacağını  kaydeden Akcan, uyuşturucu ile mücadelelerinin tüm hızıyla süreceğini dile getirdi.
 
MHP Belediye Meclis Üyesi Murat Öz, mahalle arazileri ile taşınmazların satışı yapılmadan önce mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinin fikirlerinin alınmasından yana olduklarını ifade etti.
 
Hasan Akcan, satışlar yapılmadan önce mahalle muhtarlarının ve mahalle sakinlerinin fikirlerini aldıklarını belirtti.
 
Belediye Başkanı Akcan, meclis toplantısında, Akyazı MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Doğan Eroğlu'nun belediyeye yönelik iddialarına da yanıt verdi.
 
Meclisin görevini hakkıyla yerine getirdiğine inançlarının sonsuz olduğunu vurgulayarak; "Allah’a şükürler olsun bu meclisimizin tamamı görevini hakkıyla yerine getirdiğine inancımız sonsuzdur. Hakkımızda çeşitli dedikodular yapılmaktadır. Bunları biliyoruz ve bilinçli bir şekilde cevap vermiyoruz. Kanunsuz bir işimiz varsa savcılık makamlarımız mevcut. Böyle bir delili olan varsa buyursun hakkımızda dava açsın “dedi.
 
Nisan Ayı meclis oturumunda şu maddeler görüşülüp karara bağlandı; 
 
Belediyemizin 01.01.2017 -31.12.2017 tarihlerini kapsayan ve meclis denetim komisyonunca hazırlanan denetim raporu hakkında meclise bilgi verildi ve Komisyondan geldiği gibi kabul edildi.
 
6001sayılı Karayolları kuruluş kanununun 4. Maddesinin “i” bendi gereğince ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ve belediyemize ait olan 6 adet taşınmazın belirli kısımlarının belirlenen kamulaştırma bedelleri üzerinden Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğüne devri, devir ile ilgili işlemler için belediye başkanına belediye ve encümenine yetki verilmesi teklifinin görüşülerek Oy birliği ile Yetki verildi.
 
Mülkiyeti idaremize ait yağcılar mahallesi köy içi mevkii 101 ada 53 parselde 794,95 m2 yüzölçümlü bahçeli ahşap ev vasıflı taşınmazın 5393 sayılı belediye kanunun 18.e maddesi hükümleri dâhilinde satımına, takasına, tahsisine tahsisin kaldırılmasına ve üç yıldan fazla kiralanması için belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilmesi teklifinin görüşüldü oy birliği ile Yetki verildi.
 
D-140 Karayolunda bulunan Yahyalı kavşağından başlamak üzere uygulama imar planları içerisinde bulunan Karaca suyu kurutma kanalına kadar olan güzergâhta ekli listede bulunan pafta, ada, parsel, yüzölçümü ve maliki yazılan parsellere isabet eden alanların acele kamulaştırılması ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile Kabul edildi.
 
Akyazı kent konseyince Birleşmiş Kentler ve yerel yönetimler Ortadoğu ve batı Asya bölge teşkilatı kapsamında “Kentimiz binyıl Kalkınma hedefleri Destekliyor Kampanyası”  Hibe projesi uygulaması ile ilgili teklifin görüşülerek oy birliği ile Kabul edildi.
 
2017 yılına ait Belediye Başkanlığı faaliyet raporu Başkan Hasan Akcan’ın meclis dışına çıktıktan sonra Faaliyet Raporu okunarak Oy birliği ile Kabul edildi.
 
İlave Maddeler
 
Vakıf Mahallesi kırsal yerleşme alanı sınırlarının genişletilmesi ile ilgili Sakarya Büyükşehir Belediye meclisinin 12.12.2018 tarih ve 2/72 sayılı kararına yapılan itirazın görüşüldü İmar komisyonuna Havale edildi.
 
İnönü Mah. 19İ2D pafta, 73 ada,126-127-99-158 ve10 nolu parsellerden geçen 10.00 metrelik imar yolunun 7.00 metreye düşürülmesi ile ilgili hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilat teklifinin görüşüldü oy birliği ile Komisyona Havale edildi.
 
Kabakulak Mah. Köy içi mevkii 109 ada, 1 parsel 2.047,56 m2 kısmının 5393 sayılı belediye kanununun 18/e maddesi ve 2942 sayılı kamulaştırma kanununun ilgili maddeleri gereğince kamulaştırılması ile gerekli iş ve işlemlerle ilgili belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi teklifinin görüşüldü oy birliği ile kabul edildi."
UB Group
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Ürdüç
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı
Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden