Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

BAYRAKTARDAN FAKÜLTE TEPKİSİ

01-12-2016 15:32:22 - AKYAZI
BAYRAKTARDAN FAKÜLTE TEPKİSİ

Son günlerde Akyazının dışında bazı İlçelerde fakülte açılacağı ile ilgili basında yer alan haberlere ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar tepki gösterdi

Hardal Burger Akyazı

Büyük üzüntü 

Bayraktar yaptığı açıklamasına, “Biz Akyazı olarak yıllardan beri İlçemizde Sakarya Üniversitesine bağlı bir Fakültenin açılması için gece gündüz demeden uğraş veriyoruz. Yaptığımız girişimlerimizin olumsuz karşılık bulmasına rağmen biz yine de yılmadan Fakülte için gayretlerimizi sürdürüyoruz diye Bayraktar, son günlerde fakülte açılışlarına ilişkin yerel medyalarımızda yer alan haberlere baktığımızda Akyazı’nın olmadığını görmekten de büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Karşı Değiliz

İlk Fakülte Söğütlüye, Kuzeye ve Güneye iki fakülte haberlerine üzüldüklerini söyleyen Bayraktar, “Bu başlıklardan anladığımız şudur. Fakülte açılması istenen ilçeler içinde adımız geçmediğine göre, Akyazı üvey evlat muamelesine tabi tutulmuş. Bu durum bizi gerçekten fazlasıyla üzüyor. Gazetelerde yer alan ilçelerimizde fakülte açılmasına kesinlikle karşı değiliz. Bilakis destekliyoruz da. Bizim tepkimiz fakülte açılacak olan ilçeler arasında bizim olmamızdandır. Akyazı’nın, diğer ilçelerin dışında en çok nüfusa ve en geniş alana sahip ilçesi olduğunu herkes bilir. Bu güzel ilçemiz ayrıca bir ve beraber olmayı da bilir” dedi.

Sakın Es Geçmeyin

Bayraktar, “Nitekim yapılan seçimlerde iktidar partisine en fazla oy veren, oran bakımından da Sakarya’da birinci sırada yer alan ilçe konumundadır. Hal böyle olmasına rağmen açılacak fakülteler içinde, Akyazı’mızın isminin geçmiyor olması bizleri fazlasıyla üzmektedir. İktidar partisi milletvekillerine, il ve ilçe yöneticilerine sesleniyorum. Sakın ha Akyazı’yı es geçmeyin. Akyazı gibi büyük bir ilçeyi es geçerseniz hepimiz birlikte üzülürüz. Onun için sizleri Akyazı’ya bir fakülte açılması konusunda bizlere destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Uğraş verdik

Konuyla ilgili olarak bir tepkide Akyazı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Üstün’den geldi. Üstün, açılacak olan yeni fakültelerle ilgili olarak, “Haberlerde Akyazı’mızın isminin geçmiyor olması üzüntü verici bir durumdur. Biz Akyazılılar olarak, yıllardan beri ilçemizde bir fakülte açılması için uğraş verdik ve vermeye de devam ediyoruz” dedi.

Derinden üzdü

Üstün, “Sayın milletvekilimiz Mustafa İsen’in açıklamalarında ilçemiz adının geçmemesi gerçekten bizleri derinden üzmüştür. Bu konuda Akyazı yerel yöneticileri, siyasileri, sivil toplum kuruluşları, esnafı, tüccarı ve tüm halkı ile birlikte bir bütündür. Bu bütünlük ve beraberliğimizle Fakülteye talibiz” dedi.

Güven Yapı
BAYRAKTARDAN FAKÜLTE TEPKİSİ
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden