İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ATSO Yerli Otomobil Lansmanında

30-12-2019 12:11:54 - AKYAZI
ATSO Yerli Otomobil Lansmanında

ATSO Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)'nun, 2022 yılında üretimine başlayacağı yerli otomobil Lansmanına katıldı

Özgür Adımlar
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)'nun, 2022 yılında üretimine başlayacağı yerli otomobil Gebze'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtıldı. Programa davetli olarak Akyazı  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Z.Şinasi Bayraktar Meclis Başkanı Muzaffer, Akyazı Ticaret Boası Yönetim Kurulu Başkanı A.Şener Bayraktar ve Meclis Başkanı Muzaffer Başer katıldı. Ayrıca  TOGG Yeniliğe Yolculuk Töreninde, Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ak Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar ile birlikte uzun uzun sohbet ederek Yerli otomuz hakkında konuşmalarımız oldu. 
 
ATSO  Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, yerli otomobil tanıtımına yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, milli heyecana hep birlikte ortak olduklarını vurguladı. 2020 yılında marka lansmanı, 2021 yılında ise ön kayıtların alınacağı yerli otomobile talebin her kesimden çok yoğun olduğuna dikkat çekti. Yerli oto görüldüğü gibi yüzlerce Türk mühendislerin ortaklaşa tasarladıkları teknolojik bir araç. Tamamen teknoloji ile donatılan arabalar bir otomobilden çok daha fazlası olarak 2022 yılında fabrika bantlarından inerek hem Türkiye yollarında hem de Dünya yollarında Türk otomobili olarak gezecek. Başkan Bayraktar ve Başer ayrıca 60 yıl önce protitipi üretilen ve yollara çıkamadan kenara itilen Devrim Otomobil ile resim çektirdiler. Başkan Bayraktar, o gün bu aracı kenara iten zihniyete inat bu sefer Ülke olarak bunu başaracak güce eristik, dedi.
 
Öte yandan Gebze'de yerli otomobilin tanıtıldığı "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün ülkemiz için tarihi bir güne, Türkiye'nin 60 yıllık rüyasının gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu iş için 100'ün üzerinde Türk mühendis gecesini gündüzüne kattı. Hayalimiz tasarımcı ve mühendislerimizin emekleriyle yoğrulan, milli teknolojilerle üretilen, dünyaya adımızı duyuracak otomobile sahip olmak. Devrimin hikayesi aynı zamanda bize hayallerimizin nasıl kabusa dönüştürüldüğünün de hikayesi."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil  fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu: "Aracımız sıfır emisyonla çalışarak çevreyi hiç kirletmeyecek. (Yerli otomobil) Kimseden lisans ve icazet almıyor, her türlü teknik özelliği kendimiz belirliyoruz. Oyunun kurallarını artık biz koyuyoruz." "2022 yılında Türkiye'de tüm şarj altyapımız da hazır olacak" Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "2022 yılında Türkiye'de tüm şarj altyapımız da hazır olacak. Yerlilik ve millilikten anlamayanlar var, onlar bizi ilgilendirmez, biz işimize bakacağız. Hiç kimse bu gerçeği perdelemeye çalışmamalı. Sınıfının en geniş iç hacimli, en yüksek performanslı ve en uygun maliyetli aracını inşallah üreteceğiz. Biz küresel bir marka peşindeyiz. Seri üretime geçtiğimizde, Avrupa'nın klasik olmayan, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modelinin inşallah sahibi olacağız."
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Recep Tayyip Erdoğan olarak, şahsım adına ilk ön siparişi de buradan veriyorum. Milletimizin bu araca sahip olmak için sabırsızlıkla beklediğini biliyorum.Satışa sunulacağı 2022 öncesinde ön satış süreci başlatılabilir. Üretime geçtikten 3 yıl sonra, binek otomobillerde ülkemizde en yüksek yerlilikte üretilen tek marka yine Türkiye'nin otomobili olacak. Rabb'imin izniyle Türkiye, önümüzdeki dönemin yükselen değeri, attığı adımları takip edilen ülkesi olacaktır,dedi.
Ürdüç
ATSO Yerli Otomobil Lansmanında
Akgün Restoran Çorba
ATSO Yerli Otomobil Lansmanında
ATSO Yerli Otomobil Lansmanında
ATSO Yerli Otomobil Lansmanında

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
harici 5 yıl önce2019-12-31 22:05:47

Başer beğenmemiştir kesin

0
-0
PFDK Sakaryaspor'un cezasını açıkladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup